SIRIJA PRIZNAJE NEZAVISNOST U DONJECKA I LUGANSKA: Očekuje se da i savezne zemlje isto učine

Autor: Republika

Svet

21.02.2022

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirija spremna da prizna nezavisnosti DNR LNR, očekuje se da će i ostale zemlje saveznika isto učiniti.

SIRIJA PRIZNAJE NEZAVISNOST U DONJECKA I LUGANSKA: Očekuje se da i savezne zemlje isto učine

Foto: Tanjug/AP

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je da će Damask biti spreman da prizna Lugansku i Donjecku narodnu republiku, Dmitrij Sablin, koordinator grupe Državne dume za odnose sa parlamentom SAR, zamenik šefa komiteta za odbranu i prvi zamenik predsednika Borbe Bratstvo, rekao je RIA Novosti. „

Siguran sam da će, nakon Rusije , DNR i LNR biti priznate od saveznika i prijatelja. O situaciji u Donbasu sam razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom . On je rekao da će i Sirija biti spremna da ih prizna, jer priznala je Južnu Osetiju i Abhaziju“, rekao je Sablin.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin večeras je potpisao dekret o priznanju Donjceka i Luganska kao nezavisnih država i naložio ruskoj Dumi da taj akt zvanično formalizuje, kao i da se što pre potpišu ugovori o ekonomskoj saradnji.

Potpisivanje akta o priznanju usledio je posle obraćanja ruskog predsednika građanima Rusije u kome je detaljno objasnio i razložio kako je i izbog čega se odlučio da prizna ove dve oblasti na istoku Rusije, kao nezavisne države.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading