PALA JE ODLUKA O SUDBINI UKRAJINE! Usvojena je rezolucija, čeka se Putinov potez!

Autor:

Svet

15.02.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna duma Rusije izglasala je danas nacrt rezolucije o priznanju samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR).

PALA JE ODLUKA O SUDBINI UKRAJINE! Usvojena je rezolucija, čeka se Putinov potez!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na potezu

Predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je da će dokument odmah biti upućen predsedniku države, prenosi Tanjug.

Poslanici smatraju da će priznanje DNR i LNR stvoriti osnove za obezbeđivanje bezbednosnih garancija i zaštitu stanovnika tih republika od spoljnih pretnji, kao i za jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti, naglasio je Volodin.

Za ovu odluku glasao je 351 poslanik, protiv je bilo 16, a uzdržan jedan poslanik, navodi TAS S.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Državna duma

Priznavanje odmetnutih ukrajinskih regija Donjeck i Lugansk kao nezavisnih zemalja "ubilo" bi ionako krhki mirovni proces te bi Vladimiru Putinu moglo poslužiti kao izgovor da u te regije pošalje vojsku da ih "zaštiti". Iz tog razloga, neki analitičari su skeptični da bi Putin želeo da se odluči na taj korak.

Ideju o traženju od Putina da prizna otcepljene teritorije prvi put su izneli poslanici 19. januara, ali su bile potrebne nedelje da se nađe na dnevnom redu parlamenta, a Kremlj je odbio da komentariše da li mu se ta ideja sviđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading