Istina o incidentu na istoku Ukrajine - nisu ubijeni grčki vojnici

Autor: Republika

Svet

14.02.2022

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tekst objavljen na portalu Republika pod naslovom "GRČKI DRŽAVLJANI UBIJENI ZBOG TOALETA? Ukrajinski vojnici bili pijani, poznato šta je prethodilo ubistvu na granici" portal raskirnkavanje.ba ocenio je kao dezinformaciju s obzirom da to da u Ukrajini nisu ubijeni grčki vojnici.

Istina o incidentu na istoku Ukrajine - nisu ubijeni grčki vojnici

Foto: Tanjug/AP

U originalnom tekstu objavljenom na portalu Republika izneti su navodni detalji sukoba na granici između teritorije koju je tada kontrolisala vlada i odmetnutih regiona u istočnoj Ukrajini.

Međutim, kako se ispostavilo, ove tvrdnje ne odgovaraju činjenicama, s obzirom na to da nije bila reč o vojnicima, već o Grcima iz dijaspore.

- Izražavamo najdublju tugu zbog iznenadne smrti dvojice Grka iz dijaspore i teške povrede još dvojice u selu Granitna, koje se nalazi u blizini linije kontakta u istočnoj Ukrajini. Prema dostupnim dokazima, izvršioci dvostrukog ubistva su tri vojnika ukrajinske vojske, koji su se oko trivijalne stvari posvađali sa pomenutim Grcima iz dijaspore - navodi se između ostalog na zvaničnoj internet-stranici ministarstva spoljnih poslova Grčke. 

Ovaj tekst nastao je kao posledica korekcija nakon što je portal raskrinkavanje.ba originalni tekst ocenio kao dezinformaciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading