SVET NA IVICI JOŠ JEDNE PANDEMIJE! Prva žrtva opasne lasa groznice u Britaniji! RASTE BROJ OBOLELIH!

Autor:

Svet

11.02.2022

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolest je klasifikovana kao potencijalna pandemija i nalazi se na listi prioriteta SZO, pored ebole i denga.

SVET NA IVICI JOŠ JEDNE PANDEMIJE! Prva žrtva opasne lasa groznice u Britaniji! RASTE BROJ OBOLELIH!

Foto: printscreen/RTS

Žena iz Bedfordšira postala je prva u Engleskoj koja je umrla nakon što je dobila lasa groznicu, objavila je britanska zdravstvena agencija za bezbednost.

- Potvrđujemo da je preminula pacijentkinja kod koje je potvrđena lasa groznica. Porodici izražavamo najdublje saučešće - saopšteno je iz bolnice u Bedfordširu gde je žena preminula.

Ona je inače jedna od troje Britanaca kod kojih je virus prvo potvrđen, a reč je o porodici koja se nedavno vratila sa putovanja po zapadnoj Africi. 

U Velikoj Britaniji je do sada potvrđeno 11 slučajeva bolesti koju prenose glodari, a to je prvi put od 2009. da se ova bolest pojavila u toj zemlji.  

Bolest je klasifikovana kao potencijalna pandemija i nalazi se na listi prioriteta Svetske zdravstvene organizacije, pored ebole i denga, prenose Novosti.

Britanska zdravstvena agencija saopštila je da kontaktiraju sve osobe koje su imale blizak kontakt sa zaraženima ovim virusom, ali da je za sada "rizik za širu javnost veoma nizak".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading