UGOSTITELJ NADMUDRIO VLASTI: Pretvorio svoju kafanu u sedište stranke i izbegao lokdaun, a nadležnima preti krivičnom prijavom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.12.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pandemija i mere koje su uvedene kako bi se držala pod kontrolom navele su mnoge u Austriji na traženje rešenja za nastavak rada, pre svega u gastronomiji, a u novom, četvrtom lokdaunu, poznati ugostitelj u Sankt Peltenu Valentin Kopac bio je veoma dosetljiv.

UGOSTITELJ NADMUDRIO VLASTI: Pretvorio svoju kafanu u sedište stranke i izbegao lokdaun, a nadležnima preti krivičnom prijavom

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

On je svoju kafanu Tenesi pretvorio u sedište stranke.

Tri puta nedeljno on je otvarao kafanu i okupljao svojih više od 100 članova.

Prema važećoj epidemiološkoj uredbi dozvoljena su okupljanja političkih stranaka, ali samo ako se donose odluke, koje nije moguće doneti digitalnim putem.

- Naše sednice su legalne - pozvao je Kopac na zakon.

On kaže da njegovih više od 100 članova čine ljudi koji nemaju "stabilni internet pristup".

Uz to, naglašava, imali su važne odluke pred sobom.

- Skoro smo glasali o tome koje sredstvo za čišćenje treba koristiti u sedištu stranke. Naredne nedelje ćemo raspravljati da koja jela ćemo uvesti u program kantine - objasnio je Kopac.

Osnivanjem stranke "Zajednica nezavisnih ljudi" Kopac je u svom lokalu uspostavio situaciju kao pre pandemija, a to je da prisutni ne nose maske, ne drže distancu, ne prolaze kontrole, te mogu i da piju.

Austrijska policija nema mnogo razumevanja prema Kopacu, te je već prvog dana otvaranja "partijske centrale" došla u kontrolu, a pre nedelju dana je oko 1 sat posle ponoći ispraznila lokal.

Međutim Kopac ne odustaje I ističe da je upad policija napad na demokratsku instituciju, što predstavlja jasno kršenje Ustava.

Najavio je da će podneti prijavu i zatražiti da se tako nešto više ne dešava.

Isto tako Kopac najavljuje da će njegova stranka održavati i dalje sednice.

Takođe je kazao da može zamisliti da sa svojom partijom izađe na sledeće izbore u Sankt Peltenu, ili pokrajini Donje Austrije, ali da ta odluka zavisi od broja članova.

Komentari (0)

Loading