NOVI DAN HAOSA U HOLANDIJI: Demonstranti u Hagu palili bicikle, policija ih rasterivala vodenim topovima, konjima i psima! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.11.2021

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi sukobi izbili su kasno u subotu u nekoliko gradova u Holandiji na protestima protiv strožih vladinih mera za obuzdavanje širenja zaraze koronavirusom. Pet policajaca je povređeno, a sedmero ljudi uhapšeno.

NOVI DAN HAOSA U HOLANDIJI: Demonstranti u Hagu palili bicikle, policija ih rasterivala vodenim topovima, konjima i psima! (VIDEO)

Foto: twitter.com/AnonCitizenUK

Do sukoba interventne policije i demonstranata došlo je u Hagu, gde se policija služila vodenim topovima za rasterivanje mase.

Demonstranti s maskama i kapuljačama palili su parkirane bicikle, a policija je, da bi ih smirila, koristila konje, pse i pendreke, piše BBC.

 

 

Policija je takođe rekla da su demonstranti bacili kamen kroz prozor ambulantnih kola koja su prevozila pacijenta.

Manjih sukoba bilo je u gradu Urku i u gradovima u pokrajini Limburg gde su besni navijači prekinuli dve fudbalske utakmice koje su se zbog kovid pravila igrale bez publike.

 

Nasilja je ipak bilo znatno manje nego prethodne večeri kad je u "orgiji nasilja", kako je to nazvao gradonačelnik Roterdama, vatrenim oružjem u tome gradu ranjeno troje ljudi, a 51 je osoba uhapšena. Prva je, prema dosad raspoloživim podacima, na demonstrante zapucala policija.

 

 

 

Holandija je prošle nedelje postala prva zapadnoevropska zemlja koja je uvela parcijalni "lokdaun" ove jeseni zbog porasta zaraženih koronavirusom.

Mere će biti na snazi najmanje tri nedelje, a planiraju se i nove poput ograničavanja ulaska nevakcinisanima na neke lokacije u vidu uvođenja tzv. 2G kovid propusnice, koja bi se izdavala samo vakcinisanim ili osobama koje su preležale virus, dok se negativan rezultat testa na koronavirus ne bi prihvatao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading