ODREKLA SE 1,2 MILIONA EVRA ZBOG LJUBAVI! Princeza ostala i bez titule zbog braka sa OBIČNIM MLADIĆEM, a ovim stajlingom on je razbesneo njenog oca, budućeg cara!

Autor: Republika

Svet

26.10.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanska princeza Mako (30) u teškom je stanju nakon skandala u kom je njen izabranik Kei Komuro optužen da staje na ludi kamen samo zbog novca, ali je ipak odlučila da se uda.

Foto: Tanjug/AP

Kei Komuro zakleo se na večnu ljubav izabranici Mako 

Japanska princeza Mako (30), koja je godinama unazad jedna od glavnih vesti iz Zemlje izlazećeg sunca u svim svetskim medijima nakon što se 2013. verila za "običnog" mladića a ne pripadnika neke plemićke porodice, sada se upravo njemu zaklela na večnu ljubav na privatnoj jednostavnoj ceremoniji u Tokiju. 

Tom događaju, u skladu sa tradicijom Japana, nisu prisustvovali devojčini roditelji, princ prestolonaslednik Akišino i princeza Kiko, kao ni njena mlađa sestra Kako sa kojom se princeza izgrlila ispred palate, gde više nikada neće moći da živi. 

Potreban mu je novac za majku 

Naime, roditelji mlade Mako pomirili su se sa tim da je njihova starija mezimica izabrala put kakvom se nisu nadali, pa su se s mnogo ljubavi oprostili od ćerke kada je kretala na venčanje. Morali su, međutim, da ispoštuju sva pravila koja u njihovoj zemlji postoje vekovima unazad. Prema njima, princeza Mako udajom za Keija Komuru, mladića kog je 2013. upoznala na studijama i odmah se zaljubila, gubi mogućnost da nadalje nosi titulu princeze, ali i da uživa u svim ostalim privilegijama koje važe za carsku porodicu. Mako je čak odbila miraz u iznosu od 1,2 miliona evra na koje je imala pravo budući da se odrekla titule. 

Mediji spekulišu da je to učinila budući da je pre tri godine u Japanu uzbio nezapamćeni skandal nakon što je otkriveno da Keijeva majka ima ogromne dugove, pa je tridesetogodišnjak optužen da je odlučio da oženi Mako samo zbog novca. Iako je on to odlučnmo negirao, mediji su ostali neumoljivi, pa su došli i do informacije da je mladićevoj majci navodno bivši verenik dao ogroman novac, ali nikad nije razjašnjeno da li je to bio poklon ili pozajmica. Zbog skandala je venčanje, prvobitno zakazano za 2018, pomereno za 2021, a u međuvremenu je ustanovljeno da nesrećna Mako zbog ogromnog pritiska javnosti pati od postraumatskog poremećaja (PTST). 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Venčali se bez prisustva roditelja, Kei i Mako  

Njeno stanje dodatno je pogoršala situacija od pre dva meseca, kada je budući car Japana, princ Akišino, od budućeg zeta tražio objašnjenje da li je njegova majka od bivšeg verenika dobila novac kao poklon ili pozajmicu. Kei je navodno sastavio saopštenje o tom slučaju, ali u medijima se još nisu pojavili njegovi delovi. 

Vratio se iz Amerike posle tri godine

Međutim, novinari su na sva usta brujali o stajlingu mladog Keija, koji se tek nedavno vratio iz SAD. On je, naime, tamo otišao još 2018. radi studija prava, a došao je kako bi se venčao sa izabranicom. Na aerodrom u Tokiju je sleteo sa dugačkom kosom, vezanom u rep, potpuno suprotno tradicionalnom japanskom stilu, što su mnogi dočekali na nož.   

 

 

- Volim Mako. Imamo samo jedan život i želim da ga provedemo sa osobom koju iskreno volimo. Mnogo sam tužan jer je Mako u teškom stanju, i mentalno i fizički, i to zbog lažnih optužbi - poručio je Kei novinarima na aerodromu.  

Najavljeno je da će se par nako venčanja preseliti u SAD, gde oboje nameravaju da završe studije. 

Foto: Tanjug/AP

Princ Akišino i princeze Kiko i Kako ispratili su Mako na svadbu 

Sama ceremonija venčanja održana je daleko od očiju javnosti, ali su Mako i Kei zajedno napustili salu i poklonili se svim prisutnima. Ona je uzela njegovo prezime i to će biti prvi put u njenom životu da će ga uopšte imati jer je dosad bila samo princeza Mako. 

 Neposredno pre nego što je izgovorila sudbonosno "da" i ona je branila svoju odluku da se uda za Keija, tvrdeći da je on nezamenljiv u njenom životu, kao i da je "brak bio logičan korak koji će im omogućiti da zaštite njihovu ljubav".

Mako je, inače, proslavila svoj 30. rođendan neposredno pre venčanja. Ona je nećaka cara Naruhita, a njen otac je prestolonaslednik jer car ima samo jedno dete i to ćerku Masako (57) koja po japanskom zakonu nema pravo da nasledi tron.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading