FAJZER PRAVI LEK ZA KOVID 19: Ispitavanje na pacijentima u srednjoj ili kasnoj fazi za lečenje

Autor:

Svet

27.09.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Fajzer saopštila je u ponedeljak da je započela studiju testiranja svog oralnog antivirusnog leka za prevenciju infekcije kovidom 19 među onima koji su bili izloženi virusu.

Republika

Foto: pixabay.com

Tablete

 

Kompanija i njeni rivali, uključujući američku kompaniju "Merk" i švajcarsku farmaceutsku kompaniju "Roše", utrkivali su se u razvoju prvih antivirusnih pilula za kovid 19.

Fajzer je rekao da će ispitati lek, PF-07321332, kod do 2.660 zdravih odraslih učesnika starosti 18 i više godina koji žive u istom domaćinstvu kao i kod pojedinaca sa potvrđenom simptomatskom infekcijom kovidom 19.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Pacijent u kovid bolnici

 

U ispitivanju bi se testirao PF-07321332 sa niskom dozom ritonavira, starijeg leka koji se široko koristi u kombinovanim tretmanima za HIV infekciju.

"Merk" i partner "Ridžbek bioterapeutiks" rekli su ranije ovog meseca da su počeli da uključuju pacijente u kasnu fazu ispitivanja njihovog eksperimentalnog leka molnupiravira za prevenciju infekcije izazvane kovidom 19.

Fajzer je takođe rekao ranije ovog meseca da je započeo ispitivanje PF-07321332 u srednjoj ili kasnoj fazi za lečenje kovida 19 kod nehospitalizovanih, simptomatskih odraslih pacijenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading