ZATRPAĆE NAS IZBEGLICE IZ AVGANISTANA! Lukašenko izneo dramatično upozorenje!

Autor:

Svet

23.08.2021

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je na samitu Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) skrenuo pažnju na činjenicu da bi zbog situacije u Avganistanu mogao da se poveća priliv izbeglica koje će preko država-članica organizacije krenuti na Zapad.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko

Problem izbeglica i migranata. Postoje različite procene njihovog mogućeg broja u prvom talasu. Ali apsolutno je izvesno da će se tokovima iz uništene Sirije, Iraka i Libije dodati ljudi iz Avganistana. Oni su već dodati. Čak i ako na kraju odu na Zapad, ići će i leteće preko nas - istakao je beloruski predsednik, prenosi Novinska agencija Belta.

Lukašenko je pozvao države-članice te organizacije (Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Jermeniju, Kirgistan i Tadžikistan) da razrade zajednički stav o Avganistanu do sredine septembra, kada će se u Dušanbeu održati sledeći samit organizacije.

- Ovde je zvučalo vrlo ispravno da moramo da razradimo zajednički stav... Mi ćemo, naravno, videti šta će se dalje dešavati... Ali moramo jasno da shvatimo da, polazeći od te informacije, tih činjenica koje su ovde navedene, moramo razraditi ovaj zajednički stav i ne baviti se apelima, jer ćemo zakasniti i biće kasno - istakao je Lukašenko, prenosi Sputnjik.


Savet kolektivne bezbednosti ODKB posvećen situaciji u Avganistanu održava se u ponedeljak u formatu video-konferencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading