NAJMANJA BEBA NA SVETU OTPUŠTENA IZ BOLNICE! Imala je 212 grama, a pogledajte kako izgleda sada, posle 13 meseci oporavka! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

09.08.2021

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvek Ju Ksuan, koja je zvanično postala najmanja beba na svetu, budući da ju je majka rodila u 25. nedelji trudnoće i da je imala svega 212 grama, otpuštena je iz bolnice posle 13 meseci tretmana sa čak 6,3 kilograma.

Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Ju Ksuan je na rođenju imala samo 212 grama 

Najmanja beba na svetu, Kvek Ju Ksuan, koja je rođena kada joj je majka bila u svega 25. nedelji trudnoće i to sa samo 212 grama, otpuštena je kući nakon 13 meseci provedenih u bolnici u Singapuru.

Sada je prava, velika devojčica, pa su mnoge televizijske ekipe došle da isprate trenutak kada je sa srečnim roditeljima napuštala medicinsku ustanovu u kojoj se tim lekara borio za njen život mesecima.    

Kada je rođena, Ju Ksuan je bila dugačka svega 24 centimetra i bila je teška poput prosečne jabuke. Cela je mogla da stane u majčinu šaku. Inače je došla na svet carskim rezom, puna četiri meseca pre termina, nakon što je njenoj majci dijagnostikovana preeklampsija - visok krvni pritisak praćen pojavom belančevina u mokraći. To stanje može da bude fatalno i za majku i za dete.

 

 

Ju Ksuan, koja je pri rođenju imala ograničene šanse za preživljavanjem, sada teži 6,3 kilograma.

- Protiv svih pravila, sa silnim zdravstvenim komplikacijama koje je imala pri rođenju, inspirirala je ljude, koji je okružuju, svojom istrajnošću da raste. To je čini posebnom KOVID-19 bebom - tračkom nade usred svog ovog nemira - napisao je medicinski tim iz bolnice u kojoj je rođena.

 

 

Ju Ksuan još ima hroničnu plućnu bolest i trebaće joj pomoć pri disanju kada bude kod kuće. Ipak, lekari smatraju da će joj vremenom biti sve bolje.

Njena majka Vong Mei Ling rekla je za lokalne medije kako ju je iznenadila veličine njene druge bebe s obzirom na to da je prvog sina rodila u punom terminu. Roditelji su, inače, uspeli da plate dug boravak njihove bebe u bolnici uz pomoć kampanje u kojoj je prikupljen 270.601 dolar.

Pre Ju Ksuan, najmanja beba na svetu je rođena 2018. u Ajovi sa samo 245 grama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading