OTROVNICA POBEGLA OD VLASNIKA: Afrička kobra na slobodi, vlasti izdale upozorenje stanovništvu! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.08.2021

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kobra je pobegla iz vlasnikove kuće dok ju je hranio, a vlasti Dalasa su izdale upozorenje stanovništvu!

Republika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Vlasti Dalasa izdale su upozorenje stanovništvu da zapadnoafrička kobra luta predgrađem grada u kome živi gotovo 200.000 ljudi. Kobra je pobegla iz vlasnikove kuće.

Podvrsta šumske kobre, koja se smatra jednom od najotrovnijih na svetu, zapadnoafrička kobra se smatra "stidljivom" i retko napada ljude. Međutim, ako se to desi, njen otrov izaziva progresivnu paralizu koja može da dovede do smrti.

Osnivač lokalne agencije za kontrolu divljih životinja Rendal Kenedi rekao je da ih je kontaktirao vlasnik i zatražio njihovu pomoć u pronalaženju zmije.

Foto: youtube.com/WFAA

Postavljanje zamki

Kako prenosi Gardijan, desetak zamki je postavljeno oko vlasnikovog doma, ali još uvek nema rezultata.

- Neće vas juriti. Ako stanete na nju, uješće vas. Ako pokušate da je uhvatite, uješće vas. Osim toga, prilično se bezbedni -  rekao je Kenedi.

Vlasnik je za lokalnu televizijsku stanicu NBC5 rekao da je zmiju kupio legalno jer su u Teksasu, udavi zabranjeni ali ne i otrovnice. On je objasnio da je zmija pobegla kada ju je hranio pacovom, kao i da strahuje da je njegova ljubimica uginula. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading