DOBRI SU, ALI NEĆE DA GRIZU: Policija moli građane da "usvoje" pse koji nisu prošli policijsku obuku!

Autor:

Svet

02.07.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su svi psi dobri, nisu baš svi predodređeni da budu policijski psi.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Zbog toga kineska policija apeluje na građane da usvoje pse koji nisu prošli policijsku obuku.

Policijska akademija u provinciji Liaoning nudi pse koji nisu uspeli da se kvalifikuju za posao u službi. Aukcija pasa počeće 7. jula, a u ponudi su 54 životinje, uglavnom nemačkih ovčara.

Ovi psi nisu prošli obuku iz brojnih razloga, neki su preplašeni, neki slabi ili krhki, navodi se u saopštenju. Neki od njih "ne grizu", odnosno, nisu želeli da poslušaju naređenje trenera da napadnu metu.

Isto tako, među ovim psima ima onih koji nisu dovoljno "atletski podobni" i nisu sposobni da hvataju predmete u letu. Navode da ovi psi nisu izbačeni, već jednostavno nikad nisu bili ni dorasli da uđu u ozbiljan program obuke.

Početna cena za svakog psa biće 200 juana, oko 30 dolara, a svaka naredna ponuda mora da bude za 50 juana viša, i tako do najviše ponude, prenosi Telegraf.

Oni koji na kraju kupe psa moraće da potpišu ugovor da će poštovati vladine odredbe o odgajanju ovih životinja. Biće im zabranjeno da preprodaju kučiće, kao i da ih poklone drugom vlasniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading