(FOTO) CRNOGORCI OSKRNAVILI MURAL MITROPOLITA AMFILOHIJA! Bruka i sramota, pogledajte SKANDALOZNE CRTEŽE koji su osvanuli u Baru!

Autor: Republika

Svet

31.05.2021

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mural na prostorijama Prave Crne Gore u Baru, posvećen upokojenom mitropolitu Amfilohiju, oskrnavljen je i ižvrljan, a pored njega su osvanuli skandalozni i sramni crteži na crnogorskoj trobojki.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Mitropolit Amfilohije

Na kancelarijama Prave Crne Gore u Baru oskrnavljen je mural posvećen upokojenom mitropolitu Amfilohiju, dok su neposredno uz njega osvanuli skandalozni crteži zbog kojih je slučaj prijavljen policiji.

- Napadi se nastavljaju. U zadnjih deset dana svedoci smo sramnih dešavanja u našem gradu. Od napada i obijanja Hrama Svetog Jovana Vladimira do skrnavljenja murala blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija na kancelarijama Prave Crne Gore. Naime, u noći 30. maja nepoznati počinioci su oskrnavili mural mitropolita Amfilohija i crnogorsku trobojku na kancelarijama Prave Crne Gore uz poruku "smrt fašizmu" - saopštio je predsednik odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović, prenosi Sputnjik.

 

 

Prema Golubovićevim rečima, Prava Crna Gora najoštrije osuđuje taj strašan čin i poziva nadležne organe da što pre reaguju i pronađu počinioce.

- Ovako bahat odnos prema Crkvi i njenim velikodostojnicima nije se ispoljavao od vremena komunizma, a samo je znak produbljenih podela onih koji su ih kreirali sa ciljem da na njima vladaju. Hvala Bogu, 30. avgusta došlo je do smene vlasti, a sa njom ćemo polako iskoreniti sve pokušaje razdora i podela među narodom Crne Gore. Sve im je uzalud. Našim velikodostojnicima nikada ništa niste mogli, pa nećete ni sad - zaključio je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading