ČUDO RUSKE VOJNE TEHNOLOGIJE: Mornarica se naoružava NUKLEARNOM podmornicom koja može da ispali RAFAL krstarećih raketa!

Autor:

Svet

03.05.2021

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nuklearna podmornica projekta 885M ("Jasenj-M") "Kazanj" biće predata Ratnoj mornarici Rusije oko 7. maja, pišu ruski mediji, pozivajući se na izvor u vojnoj industriji ove zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se očekuje, ceremonija podizanja Andrejevske zastave na podmornicu održaće se približno 7. maja.

Nuklearna podmornica je imala kontrolno porinuće krajem aprila, navodi Sputnjik.

Rokovi za predaju podmornica su nekoliko puta pomerani. Prvobitno je bio plan da podmornica uđe u sastav flote do kraja 2020. godine. Međutim, ona nije u zadatim rokovima ispunila program državnih ispitivanja.

"Kazanj" je tokom ispitivanja ispaljivao krstareće rakete "Kalibar" i "Oniks". U novembru 2020. ispaljena je salva krstarećih raketa iz vertikalnog lansera i iz torpedne cevi.

Nuklearna podmornica projekta 885M ("Jasenj-M") "Kazanj" porinuta je u fabrici "Sevmaš" 31. marta 2017. godine. Fabrička ispitivanja su počela 25. septembra 2018. godine. Osnovno udarno naoružanje podmornice projekta 885/885M su krstareće rakete "Oniks" i "Kalibar", a plan je da se osnaži i hipersoničnim raketama "Cirkon".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading