AMERIČKI GENERAL ŠOKIRAO SVET! Amerika ozbiljno u vojnom arsenalu zaostaje za Rusijom i Kinom!

Autor: Republika

Svet

08.02.2021

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zamenik načelnika Generalštaba američke kopnene vojske, general Džek Kin, ocenio je da u nuklearnom arsenalu SAD postoje ozbiljni nedostaci.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Moramo modernizovati svoj nuklearni arsenal, koji je sam po sebi odvraćajući, da ne bismo našim protivnicima davali nikakav podsticaj da pokušaju da iskoriste slabosti koje vide u našem nuklearnom potencijalu. A mi u njemu imamo ozbiljne slabosti -  otkrio je Kin.

Naglasio je da Sjedinjene Države zaostaju za Rusijom na planu modernizacije te vrste naoružanja:

- Moskva završava desetogodišnji program poboljšavanja svog nuklearnog naoružanja, a naše je u žalosnom stanju. Sjedinjene Države moraju taj svoj arsenal dovesti do standarda koje će Moskva i Peking smatrati ubedljivim - rekao je on.

 
Kin je takođe ukazao da SAD zaostaju za Rusijom i Kinom i u sredstvima za ne-nuklearni sukob. Pritom je upozorio da Pentagon mora najhitnije povećati broj kopnenih i protivbrodskih projektila i modernizovati konvencionalno naoružanje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading