SAD ima detaljan plan u slučaju zombi apokalipse: Ovako glase preporuke za odbranu od "živih mrtvaca"

Autor:

Svet

03.12.2020

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki federalni Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), glavna zdravstvena agencija u SAD, smatraju da je zombi apokalipsa moguća i ima deo sajta potpuno posvećen borbi protiv hodajućih mrtvaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Sputnjik prenosi da je smernice agencije za takvu apokalipsu napisao kontraadmiral Ali S. Kan, koji je u CDC vodio Kancelariju za spremnost i reagovanje u vezi sa javnim zdravljem (PHPR), a iako su objavljene pre skoro deceniju, mediji su ih otkrili tek sada. Prema uputstvu pod nazivom "Pripremljenost 101: Zombi apokalipsa", najvažnije je sastaviti komplet za hitne slučajeve koji, između ostalog, uključuje vodu (jedan galon po osobi dnevno), zatim hranu, i to uglavnom nekvarljive namirnice koje čovek redovno jede, a uz to i lekove, alat i pribor, kao što su noževi, selotejp, radio na baterije i higijenski materijal (sapun, peškiri...). U uputstvu za odbranu od zombija navodi se da treba spremiti odeću za svakog člana porodice i ćebad, važna dokumenta, kao što su vozačka dozvola i pasoš, kao i pribor za prvu pomoć za lečenje posekotina i razderotina koje bi mogle da se dobiju tokom tornada ili uragana.

Autor priručnika navodi da komplet za hitne slučajeve ne bi bio koristan samo tokom zombi apokalipse već i u drugim teškim situacijama poput zemljotresa, poplava, tajfuna i pandemije. Doktor kan je napisao da nakon sastavljanja kompleta za hitne slučajeve treba smisliti plan za hitne slučajeve u vezi sa tim gde treba ići kada započne apokalipsa i koga treba obavestiti kada se zombiji pojave na vratima. Prema njegovim rečima, ne treba se plašiti ako se tako nešto dogodi jer je CDC spreman za izazov. On je naveo da bi ova američka federalna agencija prvo pružila "tehničku pomoć" gradovima, državama i međunarodnim partnerima suočenim sa "napadom zombija".

Šta spremiti u slučaju napada zombija

RepublikaFoto: pixabay.com

- vodu (jedan galon po osobi dnevno)

- hranu, uglavnom nekvarljive namirnice koje čovek redovno jede

- lekove

- alat i pribor, kao što su noževi, selotejp, radio na baterije

- higijenski materijal (sapun, peškiri...)

- odeću za svakog člana porodice i ćebad

- važna dokumenta, kao što su vozačka dozvola i pasoš

- pribor za prvu pomoć za lečenje posekotina i razderotina koje bi mogle da se dobiju tokom tornada ili uragana

Doktor Kan je naveo da bi CDC potom pokrenuo istragu kako bi utvrdio izvor zaraze, naučio kako se infekcija prenosi, kako prekinuti ciklus prenosa, kao i kako lečiti ljude koji su postali zombiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading