KORONA UDARILA NA VRH DRŽAVE: Bugarski predsednik u samoizolaciji!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.10.2020

21:37

Predsednik Bugarske Rumen Radev biće u samoizolaciji dok čeka rezultate testa na korona virus pošto je, krajem prošle nedelje, bio u kontaktu sa visokim vojnim zvaničnikom, koji je kasnije testiran pozitivno na kovid-19, saopštio je danas bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov.

Tanjug/AP
Rumen Radev

Radev je skratio posetu Estoniji, u koju je otputovao u ponedeljak, i vratio se večeras u Sofiju, gde je novinarima na aerodromu pokazao negativan rezultat testa na korona virus kojem se podvrgao tokom puta.

Međutim, ministar Angelov kaže da Radev mora da ode u samoizolaciju u znak predostrožnosti pošto je u petak bio u kontaktu s komandantom bugarskih vazduhoplovnih snaga.


Rojters navodi da nije jasno kada će se Radev ponovo testirati na korona virus niti koliko će dugo morati da bude u karantinu, ali da je predsednik rekao da nema simptome.

 


"Od početka krize kovida-19, stalno sam bio u kontaktu sa više hiljada ljudi širom zemlje, ali se strogo pridržavam svih zdravstvenih mera i nisam imao nikakve probleme, niti ih imam sada. U savršenom sam fizičkom stanju, bez ikakvih simptoma infekcije", rekao je Radev.

Komentari (0)

Loading