NA POMOLU DOGOVOR VEKA: Rusija i SAD počinju pregovore o naoružanju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

08.06.2020

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik američkog predsednika za kontrolu naoružanja Maršal Bilingsli saopštio je da će Amerika održati pregovore sa Rusijom o strateškoj stabilnosti, kao i da je na sastanak pozvana i Kina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Putin

- Danas sam se dogovorio sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Sergejom Rjabkovim o vremenu i mestu održavanja pregovora o nuklearnom oružju u junu - napisao je Bilingsli na Tviteru.

Međutim, zvaničnik nije precizirao tačan datum i mesto održavanja sastanka.

- Kina je takođe pozvana. Da li će Kina doći i da li će pošteno pregovarati? - zapitao se Bilingsli.

Pozivajući se na neimenovanog predstavnika Stejt departmenta, agencija Blumberg ranije je saopštila da će se pregovori održati 22. juna u Beču.

Američki zvaničnici ranije su saopštavali da razmišljaju o produžavanju strateškog sporazuma START 3 sa Rusijom, koji ističe 2021. godine, ali predlažu da on obuhvati novo naoružanje, a takođe predviđaju da se u sporazum uključi i Kina. Međutim, Peking je saopštio da nije zainteresovan za pregovore.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading