UKRAJINSKI PREDSEDNIK: Ličimo na Evropu Srednjeg veka

Autor: Tanjug

Svet

21.02.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukrajina liči na srednjovekovnu Evropu", izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, povodom napada meštana sela Novi Sanžari na autobuse sa Ukrajincima evakuisanim iz Vuhana, u kojem su povređeni devet policajaca i jedan civil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

- Stalno govorimo da je Ukrajina Evropa, ali, da budem iskren, juče smo, nažalost, izgledali kao Evropa Srednjeg veka. Ne zaboravimo da smo svi ljudi, a ono št se desilo ne mogu da opišem kao ljudsko ponašanje - istakao je Zelenski.

On je poželeo dobro zdravlje evakuisanim sunarodnicima i izrazio nadu da će uskoro biti kod kuće, sa svojim porodicama.

Premijer ukrajine, Oleksij Hončaruk je, s druge strane, ocenio da je "rat informacijama" doprineo širenju panike u zemlji i nepoverenju zbog koronavirusa. On je, govoreći pred parlamentom, istakao da se dezinformacije o koronavirusu šire i iz Ukrajine i spolja, ali nije izneo detalje.

- Vlasti pokušavaju da pronađu izvor lažnih i-mejlova poslatih u ime ministarstva zdravlja, u kojima se tvrdi da su u zemlji potvrđeni slučajevi koronavirusa, iako ih do sada nije bilo - rekao je Hončaruk,

 

 

Devet policajaca i civil povređeni su u Ukrajini kada su demonstranti napali autobuse sa evakuisanim Ukrajincima iz Vuhana, žarišta novog koronavirusa u Kini.

Demonstranti su u četvrtak blokirali puteve u gradu Novi Sanžari, gde je planirano da u medicinskom centru ukrajinske Nacionalne garde budu dve nedelje pod nadzorom.

Stanovnici tog grada zasuli su autobuse kamenicama, izbila je i tuča, ali su policajci uspeli da uklone demonstrante i osiguraju prolaz za autobuse sa evakuisanima iz Kine.

U Ukrajini do sada nema registrovanih slučajeva novog koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading