Pokušan atentat na predsednika!

Autor: Tanjug

Svet

17.09.2019

13:42

U eksploziji u blizini predizbornog mitinga severno od Kabula, kojem je prisustvovao i avganistanski predsednik Ašraf Gani, poginulo je 24 ljudi, a 31 je povređeno, među kojima je veliki broj žena i dece.

pixabay.com

Ašraf Gani, koji je trebalo da se obrati na skupu u provinciji Parvan, nije povređen u napadu militanata, prenosi Rojters.

- Žene i deca su među stradalima, i najveći broj žrtava najverovatnije će biti civili. Hitna pomoć je još na terenu i moguće je da će taj broj rasti - izjavio je Abdul Kasim Sangin, šef bolnice.

Kako su saopštili lokalni zvaničnici, napad je izveo bombaš samoubica, ali nijedna grupa još nije preuzela odgovornost. U odvojenom napadu, u centru Kabula je poginulo najmanje troje ljudi, saopštila je policija.Takođe, nijedna grupa nije preuzela odgovornost ni za tu eksploziju.

Talibanske vođe najavile su intenzivne napade na avganistanske i strane vojne snage kako bi odvratili ljude od glasanja na predsedničkim izborima 28. septembra, na kojima Gani juri drugi petogodišnji mandat.

Mirovni razgovori između SAD i talibana su doživeli neuspeh prošle nedelje, kada su obe strane pokušale da dođu do sporazuma o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

 

Komentari (0)

Loading