"Jačanje saradnje": TURCI BESNI, AMERE BAŠ BRIGA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.09.2017

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarali su i saglasili se da nastave da rade na jačanju odnosa i regionalne bezbednosti, saopštila je Erdoganova kancelarija, dan pošto je on kritikovao vlasti SAD zbog optužnice protiv bivšeg turskog ministra. Osim ove kurtoazne političke izjave nije se promenilo mnogo toga - Turci su i dalje besni što Amerikanci pomažu Kurdima i neće da im izruče Fetulaha Gulena, a Amerikanci apsolutno nisu zainteresovani da se situacija u tom pogledu promeni.

RepublikaFoto: Tanjug
Dva lidera su se dogovorila da se sastanu u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN

- Ukazavši na strateško partnerstvo između Turske i SAD, dva lidera su istakla značaj daljeg zajedničkog rada na daljem jačanju bilateralnih odnosa i stabilnosti u regionu - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Dva lidera su se dogovorila da se sastanu u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN.

Odnosi SAD i Turske zategnuti su zbog podrške Vašingtona kurdskim pripadnicima milicije zvane Jedinice za zaštitu naroda (YPG) - koju Turska smatra terorističkom grupom - u borbi protiv Islamske države u Siriji, napominje britanska agencija.

Ankara je razočarana i onim što smatra odbijanjem Vašingtona da izruči muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena, koga Turska optužuje za organizovanje neuspelog puča jula prošle godine, a koji godinama živi u egzilu u SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading