Japanski ministar na udaru, opozicija traži ostavku: Ko mu je kriv što je zakasnio tri minuta!

Autor: Tanjug

Svet

22.02.2019

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, Jošitaka Sakurada, našao se na udaru zbog trominutnog kašnjenja, zbog čega se javno izvinio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Sakaruda je zakasnio na sastanak u skupštini, pa je morao da se izvini treći put za tri godine.

Opozicija je kašnjenje opisala kao znak nepoštovanja prema funkciji koju obavlja i zatim bojkotovala sastanak budžetske komisije, prenosi BBC. 

Prošle nedelje je izjavio kako se oseća izneverenim pošto je talentovana japanska plivačica saopštila da ima leukemiju. 

- Ona je potencijalni osvajač zlatne medalje na Igrama, sportistkinja od koje imamo velika očekivanja. Stvarno sam razočaran - rekao je Sakurada. 

Nekoliko dana kasnije se izvinio pod pritiskom javnosti. 

Pre tri godine Sakurada je žene koje su tokom Drugog svetskog rata bile prisiljene da pružaju seksualne usluge japanskim vojnicima, nazvao "profesionalnim prostitutkama". 

Sakaruda, inače, obavlja i funkciju ministra za sajber bezbednost, a prošle godine je izjavio da nikada nije koristio računar i da mu je drago što je uvek prebacivao taj deo posla saradnicima. 

Japanska opozicija je u više navrata tražila da podnese ostavku. 

U istraživanju koje je sproveo dnevni list Asahi Šinbun čak 65 odsto ispitanika je reklo da ovaj ministar ne radi dobro, a 13 odsto je zadovoljno Sakuradinim dosadašnjim učinkom, prenosi BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading