Zaharova očitala lekciju Rami: Ujedinjenje Kosova i Albanije - NEDOPUSTIVO!

Autor: Tanjug

Svet

22.02.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija smatra nedopustivom izjavu albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo deo Albanije", izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

RepublikaFoto: twitter.com/mfa_russia
Marija Zaharova

Na redovnom brifingu za novinare, Zaharova je izjavila da Rusija ne može da ostane bez komentara na izjavu albanskog premijera da je "Kosovo deo Albanije" i da ujedinjenje Kosova i Albanije nije "plan B", već "plan A", prenosi Sputnjik.

- Možda nismo dobro preveli tu izjavu, zbog čega smo je više puta proveravali. Premijer Albanije je povezao realizaciju tog plana sa korekcijom granica o kojoj se aktivno razgovara na kraju pregovaračkog procesa i postizanja konačnog sporazuma između Beograda i Prištine - rekla je ona.

Zaharova je istakla da "takvu retoriku smatramo apsolutno nedopustivom".

Kako je istakla, tu se radi o posezanju za teritorijom Srbije i statusom Autonomne Pokrajine Kosova.

- Mi to smatramo kršenjem Rezolucije 1244 SB UN. Očekujemo da će Zapad reagovati na takvu izjavu i geopolitičke planove - rekla je Zaharova.

To potkopava stabilnost i pogoršava poverenje u balkanskom regionu i komplikuju dijalog Beograda i Prištine, zaključila je Zaharova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading