UBIJEN DEČAK U VRŠNJAČKOM NASILJU: Deca iz razreda ga maltretirala do smrti!

Autor:

Svet

21.03.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napisao poruku drugu u kojoj je izrazio želju da umre.

UBIJEN DEČAK U VRŠNJAČKOM NASILJU: Deca iz razreda ga maltretirala do smrti!

Foto: pixabay.com

Ilustracija

U jednom selu na severu Kine, dogodila se stravična tragedija koja je šokirala državu i izazvala rasprave o vršnjačkom nasilju i položaju "ostavljene dece" u kineskom društvu. Trinaestogodišnji dečak Vang pronađen je unakažen u stakleniku nedaleko od svoje srednje škole, a troje maloletnika iz njegovog razreda privedeno je pod sumnjom da su počinili ovo strašno delo.

Dečak žrtva maltretiranja

Vang je živeo sa svojom bakom i dekom, dok je njegov otac radio u drugom delu zemlje. Prema rečima porodice, dečak je dugo trpeo nasilje od svoje trojice drugova iz razreda. Postojali su svedoci koji su potvrdili da su osumnjičeni maltretirali Vanga u školi, čak ga zaključavali u drvenu šupu tokom odmora. Vang je čak napisao poruku drugu u kojoj je izrazio želju da umre, a njegova tetka je primetila da je postao bezvoljan i često tražio novac pre odlaska u školu.

Ostavljena deca u Kini

Tragedija je takođe skrenula pažnju na kinesku generaciju "ostavljene dece" - dece koja žive u ruralnim područjima kod rođaka dok im roditelji traže posao u gradovima. Vang i osumnjičeni za zločin su deca radnika migranata na selu, što je česta situacija u Kini gde roditelji napuštaju svoje domove u potrazi za poslom. Statistički podaci pokazuju da je barem jedno od petoro dece u Kini ostavljeno od strane roditelja u potrazi za poslom, što može dovesti do psihičkih problema kod dece, uključujući depresiju, anksioznost i sklonost agresiji i vršnjačkom nasilju.

Otkrivanje zločina

Nakon što je Vang nestao, policija je brzo reagovala i ispitivanjem trojice maloletnika došla do saznanja o njegovom ubistvu. Jedan od osumnjičenih je priznao zločin i otkrio gde su bacili telo, koje je pronađeno unakaženo. Vangov otac je izrazio nadu da će počinioci biti strogo kažnjeni, a javnost je zgrožena činjenicom da su ubice deca mlađa od 14 godina.

Tragedija je izazvala masovnu reakciju na kineskim društvenim mrežama, privlačeći stotine miliona pregleda i izazivajući pozive za oštre kazne za počinioce, uključujući i smrtnu kaznu. Ova strašna situacija takođe je podstakla raspravu o potrebi pružanja psihičke podrške "ostavljenoj deci" i problemu vršnjačkog nasilja, ističući hitnost rešavanja ovih pitanja u kineskom društvu.

Uzrok ove tragedije leži u kompleksnoj situaciji dece koja odrastaju bez roditeljske prisutnosti, suočavajući se sa različitim izazovima i problemima koji zahtevaju pažnju društva i vlasti. Ovaj događaj je samo jedan od mnogih tragičnih incidenata koji su potresli kinesko društvo i ukazali na potrebu za sistemskim rešenjima koja će obezbediti dobrobit i sigurnost dece u ruralnim područjima Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading