BRUKA I SRAMOTA! STRAVIČAN SNIMAK IZ HITNE POMOĆI: Zaposleni maltretiraju dedicu, medicinska sestra i nosač ga razvlačili ga i tukli! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nedavno objavljenom video-snimku na društvenim mrežama, zabeleženom mobilnim telefonom drugog pacijenta, vidi se kako medicinska sestra i nosač, zaposleni u Hitnoj pomoći tuku i maltretiraju pacijenta u bolnici u Braladu, u Rumuniji, zbog čega su dobili otkaz i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.

BRUKA I SRAMOTA! STRAVIČAN SNIMAK IZ HITNE POMOĆI: Zaposleni maltretiraju dedicu, medicinska sestra i nosač ga razvlačili ga i tukli! (VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen/Esti din Barlad daca…

Incident se desio unutar samog bolničkog kompleksa, u delu Hitne pomoći, gde je pacijent koji je snimio incident delio prostor s nemoćnim starcem.

Na video-zapisu koji je zabeležio drugi pacijent mobilnim telefonom, vidi se kako zaposleni u ovoj bolnici "razvlače, ponižavaju i tuku" starca koji je nemoćan i ne može samostalno da hoda, a njihove reakcije postaju još nasilnije kada pokušava da ustane iz kreveta.

Medicinsko osoblje udara starca, a kada on pokuša da se nasloni na drugi krevet da ustane, oni počinju burno da reaguju i negoduju.

Ove prizore je pogledalo i rukovodstvo bolnice, koje je odmah pristupilo uviđaju

Ubrzo nakon što je snimak postao javan, rukovodstvo bolnice je reagovalo, izdajući saopštenje u kojem izražava oštru osudu postupaka zaposlenih. Istraga je pokrenuta, a dvoje zaposlenih, nosač i medicinska sestra dobili su otkaz, a protiv njih će biti pokrenut i displinski postupak.

''Rukovodstvo bolnice odmah je pristupilo istragi nakon pregleda snimka zabeleženog 25. januara 2024. godine. Navedeni incident u Hitnoj pomoći prikazuje neprihvatljivo ponašanje zaposlenih prema starijem pacijentu. Komisija je zakazana za 2.2.2024. godine, a zaposleni su pozvani da pruže objašnjenje. Ovakva ponašanja se strogo sankcionišu", istakli su iz bolnice.

Do okončanja istrage, rukovodstvo je donelo odluku da se dvoje zaposlenih stavi pod pažljivi nadzor pomoćnika šefa smene. U saopštenju se naglašava da bolnica ne toleriše ovakvo ponašanje, te da će preduzeti sve zakonske mere kako bi se osigurala odgovornost, piše Telegraf.

Rumusnki ministar zdravlja, Aleksandar Rafila, takođe je osudio ovakvo postupanje, naglašavajući da niko, posebno neko ko je bolestan i nemoćan, ne zaslužuje takav tretman. On je obećao da će ministarstvo preduzeti dodatne korake kako bi se osigurao integritet zdravstvenog sistema i kaznili odgovorni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading