ĐOKOVIĆ O "ZLATNOM SLEMU": Mnogi su sumnjali u mene, ali sam ja VEROVAO DA MOGU!

Autor: M. M.

Sport

25.12.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Znam ko sam, verujem u sebe i to me je dovelo do ovih visina"

ĐOKOVIĆ O "ZLATNOM SLEMU": Mnogi su sumnjali u mene, ali sam ja VEROVAO DA MOGU!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković u prebogatoj karijeri oborio je brojne rekorde i osvojio silne trofeje. Jedino što mu dosad izmiče jeste tzv. "zlatni slem". To je kada teniser u kalendarskoj godini osvoji sva četiri grend slema i zlatnu olimpijsku medalju.

To je bio povod da naš Nole govori za špansku Marku tokom Dejvis kupa, a jedan deo intervjua je pušten tek sada.

 Da li je bilo realno pre godinu, dve ili pet godina razmišljati o osvojena tri od četiri Grend slema? Ljudi su mislili da nije, a ja sam verovao da je moguće. Zato što poznajem sebe. Ako sam mentalno i fizički u redu, moguće je da to ostvarim. Ne želim da to zvuči kao nepoštovanje drugih tenisera, jer ih se uvek pazim. Na hiljade je onih koji se bore za svaki grend slem. Znam ko sam, verujem u sebe i to me je dovelo do ovih visina – rekao je Novak Đoković.

Prvi ispit imaće već u januaru kada se u Melburnu održava Australijan open. Dodajmo da je jedino Štefi Graf 1988. uspela da osvoji “zlatni slem”.

Podsetimo, teniska reprezentacija Srbije poražena je od Italije u polufinalu Dejvis kupa sa 2:1, da bi "azuri" potom u finalu savladali Australiji i osvojili čuvenu "salataru".

Ðoković se nalazi na prvoj poziciji najnovije ATP liste nalazi sa 11.245 poena, a u leđa mu gleda Španac Karlos Alkaraz koji je sakupio 8.855 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading