NOVAK TREBALO DA IZAĐE NA TEREN UZ MADONU A NE SRPSKU PESMU: Bivši selektor ironično udario na kritičare

Autor:

Sport

28.11.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svlačionici lupamo "Marš na Drinu", Nole je slušao Tomu Zdravkovića, ali svašta sam mu gurao da sluša, rekao je Bogdan Obradović.

NOVAK TREBALO DA IZAĐE NA TEREN UZ MADONU A NE SRPSKU PESMU: Bivši selektor ironično udario na kritičare

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Pesma "Veseli se srpski rode" uz koju su Novak Đoković i ostali teniseri Srbije izašli na polufinalni duel Dejvis kupa protiv Italije u Malagi zapalila je region. Albanci, Crnogorci i Hrvati smatraju da je to nacionalistička pesma koja poziva na aneksiju njihovih teritorija zbog čega su pritisli ITF da je ukloni sa svojih društvenih mreža šaljući jasno poruku Srbima da pesme koje govore o jednom narodu, Srbima, jednostavno nije prikladna.

I taman kada se bura posle nekoliko dana stišala a pritisci na Noleta otišli u smeru doping-afere iako je potvrđeno da nije uradio ništa loše, kritičarima je usta u svom ironičnom stilu zapušio bivši selektor Srbije u Dejvis kupu Bogdan Obradović.

Foto: TSS

Novak i srpski tim "intoniraju" "Marš na Drinu" u svlačionici

- Mi imamo pravo kad izlazimo na teren da pustimo neku pesmu, prvo im je smetalo kad smo počeli da lupamo u svlačionici "Marš na Drinu", to sam ja započeo 2007. kad sam bio selektor. Sad je Novak, odnosno naš tim, tražio da bude ta pesma, to je apsolutno naše pravo. Feilisijano Lopez, naš prijatelj i prvi čovek turnira, rekao je "OK, dajte mi tu matricu, pesmu", oni su to pustili i sve je OK. Sa čim bi trebalo da izađemo, sa Madonom ili Eltonom Džonom - poručio je Bogdanović gostujući na televiziji K1.

On je podsetio da je mnoge oduvek mnoge zanimalo šta Novak sluša na slušalicama pred meč.

- Mene su Amerikanci jednom pitali kad je Novak izlazio sa slušalicama i pitali me koju muziku sluša. Uzeo sam mu slušalice, da čujem, a Nole je tada slušao Tomu Zdravkovića. Svašta sam mu gurao da sluša, od Ex-Yu roka, pa nadalje, ali imaš pravo da slušaš, slušaj to što ti je drago srcu - prisetio se Bogdan.

Prema njegovim rečima, uvek mu je bilo žao kada je gledao kroz šta Novak prolazi. Kako je konstatovao, traži se svaki mogući element da izvrše pritisak na njega.

- Meni je žao kada ga vidim kako se okreće prema publici, jer on radi posao koji bi trebalo da rade sudija, ITF, na kraju krajeva obezbeđenje u hali, koje bi trebalo da vidi i posmatra navijače - dodao je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Obradović

Osvrnuo se nekadašnji selektor i na pritiske zbog doping testa i napada da bi Đoković trebalo da bude suspendovan jer je tražio uzorkovanje posle meča a ne pre njega. Iako je u međuvremenu potvrđeno da je sve bilo po propisima, Bogdan je dodatno pojasnio.

- Pravilo je da oni 24 sata mogu da vas bilo kako testiraju, da mogu da vam dođu u tri sata ispred kuće i zvone na interfon, kao Janku Tipsareviću jednom. Bukvalno vas bude, zalepljeni su za vas, oni su kao otrovne pečurke, zalepe se za vas i to je psihološki pritisak za vas kao igrača. Treba da daš urin, a mi imamo neki naš bioritam, ljudi imaju potrebe u određeno dobar, nisi spreman u svakom trenutku. Uveli su sa druge strane i davanje krvi, mnogi se plaše, igla, potrebno je i vreme da se oporavite, može da bude bolno, šta ako vam promaše venu, pa vas bodu ponovo? Igrači su se složili, znaju da su profesionalci, podnose to, ali meni se čini ono krajnje - da nisu zbog njih napravili sport, već zbog sportista. U celoj ovoj situaciji vidi se da doping-kontrola jeste na prvom mestu... Trebalo bi Janka da pitate o tome, kao i ostale igrače. Znate da je i Viktor bio kažnjen godinu dana jer navodno nije dao krv na vreme, katastrofa - zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jaks

28.11.2023 10:26

Bas se mislim da li su nekada budili noću Federer i Nadala! Zlo sa zapada!!!