GUBICI UTIČU NA NJEGA, JEDNOM NAS JE VEZAO LISICAMA: Ivanišević SUROVO iskreno o Đokoviću

Autor:

Sport

04.12.2023

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivanišević je nedavno nominovan za najboljeg trenera 2023. godine

GUBICI UTIČU NA NJEGA, JEDNOM NAS JE VEZAO LISICAMA: Ivanišević SUROVO iskreno o Đokoviću

Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, dao je intervju za portal "We are tennis" u kom je govorio o najsitnijim detaljima odnosa sa najboljim teniserom na svetu.

Ivanišević je najpre pozvan zbog nominacije za nagradu najboljeg trenera 2023. godine, ali je tema vrlo brzo prešla na Novaka.

Kakav je Novak? Najbolje bi bilo opisati ga kao direktora neke korporacije. Uspesi su ga izdvojili od drugih, ali sve zavisi od profita. Kao što gubici utiču na korporaciju, tako utiču i na njega. Ako gubi, pada mu tržišni udeo i pada na lestvici. Đoković, kao i svaki vrhunski teniser to teško podnosi - počeo je Ivanišević.

Kroz šalu je prokomentarisao kako je nositi se sa Novakom nakon neuspeha.

- Nije lako sa njim, pogotovo kada mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte... Puno je toga o čemu ne mogu pričati. Ali tu smo, još uvek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovek u godinama i morao bih više paziti na njega - dodao je Hrvat, ali je potvrdio i da se Đoković nalazi u strašnoj formi.

Republika

Foto: Starsport

Ivanišević i Đoković

 

Stalno radi na tome da bude bolji. To je za mene kao trenera, ali i za ostatak tima, ujedno dobra i loša stvar. Bitno je popravio svoje voleje, generalno je jako popravio igru na mreži. Teško ga je proći, a ranije nije bilo tako. Sada zna šta radi na mreži. Mnogo, mnogo jače udara forhende - rekao je Goran.

Za kraj je poručio i da potpuno razume Novakovu frustraciju nakon poraza.

- Ljut sam na njega samo ako nekad bez razloga viče na nas, ali znam da nije lako nositi se sa porazom kada izgubiš meč. On se bori sam sa sobom. Jasno mi je da mu nije lako da se motiviše, jer je već osvojio sve, ali baš uvek uspe da pronađe motivaciju - završio je Goran Ivanišević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading