SJAJAN START! Đere ponovo DERE! Argentinac ekspresno savladan!

Autor:

Sport

22.08.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u osminu finala ATP turnira u Vinston-Salemu,. pošto je savladao Fakunda Dijaza Akostu iz Argentine rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 6:3).

SJAJAN START! Đere ponovo DERE! Argentinac ekspresno savladan!

Foto: Tanjug

Prošlogodišnji finalista, koji je ove sezone postavljen za četvrtog nosioca na Vinston-Salemu, rutinski je eliminisao 93. igrača sveta.

Meč Lasla Đerea i Akoste trajao je samo sat i po, a srpski as je prvi set osvojio načinivši dva brejka.

Najpre je u sedmom gemu oduzeo servis "gaučosu", da bi potom i u devetom poenu uvodnog perioda iznenadio Fakunda i slavio sa 6:3.

Ista slika viđena je i u nastavku meča. Gde je stao u prvom, Laslo je nastavio i u narednom setu, igrajući perfektno.

 

 

Sa dva uzastopna brejka, u drugom i četvrtom gemu, došao je Đere do ubedljivih 4:0, ali je potom Argentinac uzvratio ribrejkom i smanjio na 4:1.

Ipak, Srbin nije dozvolio iznenađenje i do kraja duela sigurno je sačuvao svoj servis, za konačnih 6:3 i plasman među 16 najboljih tenisera u Vinston Salemu.

Laslo Đere je postavljen za četvrtog nosioca na ovom ATP turniru, a naredni protivnik u borbi za četvrtfinale biće mu bolji iz okršaja Amerikanca Aleksa Mihelsena i 15. "kosturaša" Sebastijana Ofnera iz Austrije.

Podsetimo, Srbin je prošle sezone na Vinston-Salemu zaustavljen u finalu od Adrijana Manarina iz Francuske (4:6, 6:7) u njihovom jedinom međusobnom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading