ŠOK PRED US OPEN: Dvostruki gren slem šampion IZBAČEN sa turnira!

Autor:

Sport

22.08.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori turnira u Njujorku donelu diskutabilnu odluku.

ŠOK PRED US OPEN: Dvostruki gren slem šampion IZBAČEN sa turnira!

Foto: Tanjug/AP

Teniski teren na US openu

Rumunska teniserka Simona Halep je iznenada eliminisana sa spiska učesnica nadolazećeg US opena, a na njeno mesto u glavnom žrebu je pozvana Amerikanka Tejlor Taunsend, saopšteno je danas od strane organizatora poslednjeg gren slem turnira u sezoni.

Halep (31) nije nastupala od oktobra 2022. godine, kada su se pojavile optužbe da je koristila nedozvoljene supstance. Ova dvostruka šampionka grend slema došla je pod sumnju zbog dopinga neposredno nakon prošlogodišnjeg US opena. Iako se žalila, čelnici turnira u Njujorku su odlučili da izbegnu sve brige i zabrane joj igranje na gren slemu.

Nedugo potom, rumunska teniserka suočena je sa drugom optužbom za doping, ovoga puta zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Analize su otkrile prisustvo roksadustata, leka koji se koristi u borbi protiv anemije, ali koji istovremeno podstiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u organizmu.

Foto: Tanjug/AP

Simona Halep, rumunska teniserka

Ova nova situacija šokirala je svet tenisa, a sada su iz Njujorka saopštili da nekadašnja šampionka Rolan Garosa i Vimbldona neće imati priliku da se bori za novi pehar na najvećim turnirima.

Podsetimo, US open se ove godine igra od 28. avgusta do 10. juna. Titulu će braniti Karlos Alkaraz u muškoj, odnosno Iga Švjontek u ženskoj konkurenciji. Ipak, treba podsetiti da je prošle godine Novaku Đokoviću bio zabranjen ulazak u Ameriku, što sada nije slučaj, pa bismo vrlo brzo mogli da dobijemo reprizu spektakularnih finala između njega i Alkaraza, kao na Vimbldonu i mastersu u Sinsinatiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Paja

22.08.2023 14:22

Pa ona ne igra godinu dana i nema WTA poene da bi igrala na GS.