SULUDO! KRENULI U ILEGALNI IZLET U MOSKOVSKU KANALIZACIJU: Osmoro se udavilo zbog nagle kiše! Otac poveo ćerku i još dvoje tinejdžera STRAVIČNA SMRT

Autor:

Svet

22.08.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih osam osoba koji su krenuli u obilazak podzemnih tunela Moskve pronađeni su mrtvi. saopšteno je u Istražnom komitetu Ruske Federacije za prestonicu

SULUDO! KRENULI U ILEGALNI IZLET U MOSKOVSKU KANALIZACIJU:  Osmoro se udavilo zbog nagle kiše! Otac poveo ćerku i još dvoje tinejdžera STRAVIČNA SMRT

Foto: Printscreen Facebook

Među stradalima je 47-godišnji informatičara Dmitrij Markuškin, koji je u obilazak poveo i troje maloletnika - njegovu 15-godišnja ćerku, 17-godišnjieg nećaka i njegovu devojku.

 

 

Poslednje učesnike i vodiča ekskurzije podzemnim delom reke Neglinke spasioci su pronašli u utorak 22. avgusta. Pre toga su pronađena tela još jednog tinejdžera i jedne odrasle osobe. Poznato je da je grupu činilo sedam članova i vodič.  Mrtve sada treba da identifikuju njihovi najmiliji.

 

Podsetimo, 20. avgusta dva tinejdžera su pronađena mrtva u reci. Brzo se ispostavilo da su oni članovi grupe koja je odlučila da obiđe kanalizaciju. Suprotno merama bezbednosti, grupa se pre pljuska sustila u podzemne hodnike. Tamo ih je zahvatio tropski pljusak, veliki potok se izlio u tunel i odneo sve prisutne .Kada je voda nadošla, ni vodič ni njegovi "turisti" jednostavno nisu imali vremena da izađu i udavili su se.

 

 

Privedeni su direktori kompanija preko kojih su ljudi pronalazili ilegalne izlete. Juče su pretreseni poslovnici preduzeća, oduzeta je dokumentacija i kompjuteri koji mogu sadržati važne informacije za istragu.

 

„Organizatori su uveravali građane koji su kupovali ekskurzije da je usluga bezbedna, dok su ilegalno ulazili u podzemne objekte“, rekla je Julija Ivanova, viši pomoćnik šefa GSU Istražnog komiteta Rusije u Moskvi.

 

U ovakvim podzemnim strukturama imaju pravo da budu samo zaposleni u specijalnim službama grada.

 

Komsomolska pravda navodi da je vodič mogao da rizikuje i odvede grupu uprkos opasnosti od kiše kako ne bi izgubio novac. „Ture“ do Neglinke su se prodavale preko nekoliko sajtova koji su reklamirali polulegalne ekstremne ekskurzije. Nuđene su 3-časovne šetnju za 4 hiljade rubalja, a grupne ture za 9 hiljada. Ovog puta, klijenti su već uplatili novac, a jedan od organizatora ture, koji je vlastima saopštio da bi otkazivanje turneje bilo"komplikovano".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading