NE, NE I NE: Loša vest za Novaka pred US Open!

Autor:

Sport

21.08.2023

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đokoviću istorija ne ide na ruku.

NE, NE I NE: Loša vest za Novaka pred US Open!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Poslednji grend slem sezone, US Open, na programu je od 28. avgusta do 10. septembra, a na njemu će najbolji teniser svih vremena Novak Đoković biti postavljen za drugog nosioca.

Nole je u noći između nedelje i ponedeljka osvojio titulu u Sinsinatiju, pobedom nad Karlosom Alkarazom u finalu. Međutim, bez obzira na taj trijumf, ostao je drugi reket sveta.

Upravo mladi Španac će biti prvi kosturaš u Njujorku, a srpski as će tek po drugi put u karijeri kao drugi favorit stići na završni grend slem u godini.

Novak je prethodni put drugi nosilac na US Openu bio 2012. godine i tada mu ta pozicija na žrebu nije donela sreću.

Tada je Đoković stigao do velikog finala, ali nije uspeo da podigne pehar, pošto je u borbi za trofej pobedu odneo tada treći nosilac Endi Marej. Britanac je u tom meču posle skoro punih pet sati igre slavio rezultatom 3:2 (7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2).

Bilo je to jedno od devet Noletovih finala u Njujorku, gde ima najneuspešniji bilans. U "velikoj jabuci" je srpski as čak šest puta gubio meč za trofej, dok je u tri navrata nosio pehar u svoje vitrine.

Žreb za ovogodišnji US Open biće održan u četvrtak, 24. avgusta, a za sada je jedino poznato da će Alkaraz biti na vrhu kostura, dok je za Đokovića rezervisano mesto na dnu.

Novak je do sada u karijeri osvojio 23 grend slem titule, što je rekordan broj, a u Njujorku će pokušati da dođe do 24. pehara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading