ĐOKOVIĆ OTKRIO TAJNE VIMBLDONA: Trofej? Nisam ga NIKADA poneo kući!

Autor:

Sport

30.06.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je govorio o zanimljivim temama pred start grend slema u Londonu.

ĐOKOVIĆ OTKRIO TAJNE VIMBLDONA: Trofej? Nisam ga NIKADA poneo kući!

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Novak Đoković nalazi se u Londonu gde će od trećeg do 16. jula pokušati da stigne do osme titule na Vimbldonu.

Za petak u 11 časova zakazan je i žreb za ovaj turnir gde će Nole saznati protivnika za prvo kolo, ali i potencijalne rivale za nastavak takmičenja, a srpski teniser je na treningu koji je odradio sa Janikom Sinerom ispunio i jedan neobičan zahtev čelnika Vimbldona.

Đoković je pred start ovog grend slema bio i u poseti trofejnom kabinetu na Vimbldonu gde je imao prilike da razgovara sa novinarom jutarnjeg programa BBC, Džonom Votsonom.

Za početak, Nole se dotakao samog Vimbldona i organizacije turnira, kao i trofeja namenjenog osvajaču.

 

 

- Ovo je najunikatniji teniski turnir na svetu. Verovatno velika većina igrača sanja o tome da ga osvoji, o ovom citatu i izlasku na Centralni teren. Nema osećaja kao što je taj u našem sportu. Zaista je nešto posebno. Pogledajte taj trofej, to je sveti gral tenisa - rekao je Novak, pa odgovorio na pitanje novinara da li očekuje da podigne pehar i ove godine:

- Svakako da neće biti jednostavno, ali bio sam veoma srećan da držim ovaj trofej mnogo puta tokom karijere. Potežak je, ali nema veze! Samo se topite od sreće kada je u vašim rukama.

Zatim je otkrio da nikada nije poneo originalni pehar kući.

- Ne, samo napravite par fotografija, 'popričate sa njim', poljubite ga, zagrlite i vratite nazad. I dobijete repliku da je ponesete kući - istakao je Đoković, a na pitanje, koliko replika ima, nije se dao zbuniti.

- Imam ih sedam - nasmejao se Nole.

Posle toga još jednom je govorio i o GOAT trci.

- Ne dozvoljavam sebi da se nazivam GOAT-om jer osećam da bi to bio znak nepoštovanja prema starijim generacijama igrača koji su nam utabali put. To što sam deo istorije je nešto što me duboko intrigira, inspiriše i motiviše. Naravno da sam uzbuđen što sam osvojio taj 23. grend slem u Parizu - iskreno je dodao Novak, pa je za kraj govorio i o vimbldonskoj travi:

Obožavam je, ovo je najukusnija trava koju sam ikad probao. Tradicija grickanja počela je kada sam prvi put pobedio 2011. godine, nisam znao šta bih drugo mogao da uradim u tom trenutku sreće. Rekao sam sebi, možda bih mogao da uzmem malo trave i probam je. Postala je mala tradicija, radio sam to svaki put kad sam osvojio Vimbldon, tako da se nadam da ću je okusiti ponovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading