SRBIJA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG PREDSTAVNIKA! Kecmanović IZGUBIO od 148. na svetu! Miša PROKOCKAO 6 meč lopti, pa poklekao u MARATONU!

Autor:

Sport

30.05.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasirao u 2. kolo Rolan Garosa pošto je poražen od Italijana Andree Vavasorija sa 2:3 (7:5, 6:2, 6:7 (8:10), 6:7 (3:7), 6:7 (7:9)).

SRBIJA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG PREDSTAVNIKA! Kecmanović IZGUBIO od 148. na svetu! Miša PROKOCKAO 6 meč lopti, pa poklekao u MARATONU!

Foto: Starsport

Miomir Kecmanović

Od gotovog - veresija! Srbija je ostala samo sa Novakom Đokovićem u muškom singlu, jer je Miomir Kecmanović posle maratonske borbe i više od pet časova izgubio od 148. tenisera ATP liste sa 2:3.

Briljirao je Miša na početku meča, odigrao dva sjajna prva seta na Rolan Garosu, činilo se da Italijanu nema spasa, a onda je usledilo vaskrsnuće Vavasorija!

U prvom setu igralo se bez brejka, do desetog gema, kada je posle maratonskog poena, Srbin uspeo da načini jedini u ovom delu susreta, "slomi" Andreu i povede sa 6:5, a onda sigurnim servisima stigne do njegovog osvajanja - 7:5.

Još lakše je Kecmanović "počistio" Italijana u drugom periodu, prepustivši mu samo dva gema. Oduzimao je srpski as servise Vavasoriju već na početku seta, pa potom i u sedmom poenu za ubedljivih 5:2, te je kao i u prethodnom svojim razornim udarcima potvrdio dominaciju na terenu.

Probudio se tada Andrea Vavasori, digao se 148. teniser sveta "iz pepela" poput feniksa i uneo neviđenu dramu u ovaj meč.

Republika

Foto: Ap photo

 

Treći set su obeležila po dva brejka na obe strane, da bi u taj-brejku Kecmanović prokockao čak četiri meč lopte, što je Italijan iskoristio i posle maratonske borbe slavio sa 10:8.

Odrazilo se to i na igru Miše, koji je ponovo pokleknuo i u četvrtom periodu, preslikanom kao prethodni set. Do taj-brejka oba tenisera su napravila po dva brejka, a onda je Vavasori čak tri puta oduzeo servis Srbinu, uspeo je jednom da se revanšira Kecmanović, ali nedovoljno da se izbegne gubitak i ovog dela igre - 3:7.

Činilo se da će odlučujući peti set biti rešen već na njegovom početku, pošto je srpski teniser odmah brejknuo italijanskog asa, poveo sa 1:0, međutim, Italijan je uzvratio u 10. gemu i odveo duel u treći uzastopni taj-brejk!

A, tamo je Kecmanović, uprkos tome što je izgubio dva svoja servisa, uspeo da se vrati, ali ne i da stigne do trijumfa, pošto je Italijan napravio četiri brejka, naspram tri srpskog tenisera, koji su ga koštali poraza i eliminacije već na startu drugog grend slema u sezoni.

U narednom kolu Andrea Vavasori će igrati sa Đenarom Albertom Olivijerom iz Argetnine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading