BRAVOOO, OLGA!!! Danilovićeva PRESLIŠALA Ukrajinku za 2. kolo Rolan Garosa!

Autor:

Sport

30.05.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugu rundu Otvorenog prvenstva Francuske pobedom nad Katerinom Baindl iz Ukrajine rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

BRAVOOO, OLGA!!! Danilovićeva PRESLIŠALA Ukrajinku za 2. kolo Rolan Garosa!

Foto: Starsport

Olga Danilović

Meč iz udžbenika odigrala je jedina predstavnica Srbije u ženskom singlu na Rolan Garosu, preslišavši znatno bolje rangiranu rivalku.

Olga je u ovaj duel ušla kao 105. na WTA listi, dok je Ukrajinka Baindl zauzimala 83. mesto na svetu, ali to se nije primetilo na pariskoj šljaci.

Furiozno je Danilovićeva ušla u prvi set, napravila je dva brejka, u drugom i četvrtom gemu, povela sa ubedljivih 4:0, a onda je usledio blagi pad.

Katerina je uspela oba brejka da vrati, najpre je smanjila na 4:1, da bi potom i u sedmom gemu iznenadila srpsku teniseru za podnošljivih 4:3.

Ni to nije poremetilo Olgu, koja je momentalnim ribrejkom uzvratila i povela sa 5:3, a onda odservirala za osvajanje prvog seta - 6:3.

Republika

Foto: Starsport

 

Nije se zaustavila Srpkinja ni u drugom setu. Ponovo je stigla prva do brejka u trećem gemu i vođstva od 2:1. Revanširala se Baindl ribrejkom izjednačivši rezultat, međutim, Danilovićeva je ponovo iznenadila ukrajinsku teniserku i vratila prednost na svoju stranu (3:2).

Još jednom je do kraja meča to učinila i u sedmom gemu, pa je sa ubedljivih 6:2 prošla u drugo kolo takmičenja u Parizu.

Za plasman u treću rundu, Olga Danilović će igrati protiv bolje iz duela 30. nositeljke Sorane Kirstee iz Rumunije i Italijanke Jasmine Paolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading