SRAMAN POTEZ ALBANACA! Uništen MURAL Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

30.05.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći, javlja sajt radija Goraždevac.

SRAMAN POTEZ ALBANACA! Uništen MURAL Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je, nakon jučerašnje pobede u prvom kolu Rolan Garosa, na kameri ispisao poruku: "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju".

Stanovnici gornjeg dela Orahovca su jutros oko 6:00 zatekli uništen mural i sada se čeka dolazak policije.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta "Boja u vazduhu" koji je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom. Taj mural je oslikan u martu 2022. godine.

Najbolji srpski teniser je pobedom započeo takmičenje na Rolan Garosu, savladavši u prvom kolu Aleksandra Kovačevića iz Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0.

Protivnik Noleta u drugoj rundi biće Marton Fučovič iz Mađarske, sa kojim se prvi reket Srbije sastao četiri puta u karijeri i sve mečeve je rešio u svoju korist.

Poslednji put to je srpski as pobedio na mastersu u Parizu pre dve godine, rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 6:3).

Ukoliko eliminiše Mađara, Đoković će se u trećem kolu sastati sa boljim iz duela Alehandro Davidovič Fokina (Španija) - Luka Van Aš (Francuska).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading