ĐOKOVIĆ POMERA SVE GRANICE! Nole pred OBARANJEM još jednog REKORDA!

Autor:

Sport

29.05.2023

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno treći teniser ATP liste je na pobedu od apsolutne vladavine i u ovoj sferi.

ĐOKOVIĆ POMERA SVE GRANICE! Nole pred OBARANJEM još jednog REKORDA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak je pobedio Amerikanca Aleksandra Kovačevića sa 3:0 (po setovima 6:3, 6:2, 7:6 (7:1)) i sada se nalazi pred obaranjem još jednog rekorda na grend slemovima.

Naime, Đokoviću je to bila neverovatna 65. uzastopna pobeda u prvim kolima na četiri najveća turnira "belog sporta".

Srpski as se na taj način izjednačio na liderskoj poziciji sa penzionisanim i legendarnim Rodžerom Federerom iz Švajcarske, sa kojim je igrao velike mečeve tokom njegove karijere. 

Podsetimo, prvi reket Srbije brani titulu na Vimbldonu, a ukoliko u prvom kolu najprestižnijeg grend slema upiše trijumf, osamostaliće se se na listi i po ovom parametru.

 

 

Nole je prošle sezone osvojio pehar u Londonu, pobedom posle preokreta nad Australijancem Nikom Kirjosom, koga je savladao sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3)).

Što se ostalih tiče, daleko iza Noleta i Švajcarca, na trećem mestu je ostala još jedna bivša teniserka Krist Evert iz SAD-a.

Amerikanka je imala čak 56. uzastopnih trijumfa u prvim rundama slemova, dok je na četvrtom mestu legendarna Čehinja Martina Navratilova sa 51. pobedom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading