AMERIČKI AMBASADOR HIL: Briselski dijalog je jedini put napred, strane da se uzdrže od akcija

Autor:

Vesti

29.05.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je večeras da je Briselski dijalog jedini put napred i pozvao Beograd i Prištinu da se odmah uzdrže od akcija koje podstiču tenzije ili podstiču sukob.

AMERIČKI AMBASADOR HIL: Briselski dijalog je jedini put napred, strane da se uzdrže od akcija

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je to napisao u pisanom saopštenju dostavljenom Tanjugu i dodao da je to ono na šta lideri obe strane treba hitno da usmere svoje napore.

Hil je rekao i da je danas bio u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi sa njim razgovarao o dešavanjima na severu Kosova i njihovom potencijalnom uticaju na budućnost Srbije.

"Nasilje nikada nije prihvatljivo i vodi samo ka još većem nasilju. Taj ciklus se mora zaustaviti jer preti da poništi godine teško stečenog napretka. Izražavam solidarnost sa vojnicima KFOR-a koji su danas ranjeni u misiji očuvanja mira i hrabrim novinarima koji su povređeni u obavljanju svog važnog posla", rekao je Hil.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
andrija

29.05.2023 21:56

To isto je rekao u Vijetnamu neki ambasador Amerike ps. samo sto su tad padale bombe... Pobili ko zna koliko miliona ljudi u svetu.