Američki Kfor stigao kao pojačanje u Leposavić

Autor:

Vesti

30.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Kfor stigao je kao pojačanje u Leposavić, i njihovi vojnici pridružili su se pripadnicima italijanskog kontigenta koji se nalaze ispred zgrade opštine.

Američki Kfor stigao kao pojačanje u Leposavić

Foto: KosovoOnline

Predstavnici Srba bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić, član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić i načelnica Opštinske uprave Radmila Vukićević preneli su novinarima da su im iz Kfora rekli da su pojačali prisustvo "poučeni jučerašnjom situacijom u Zvečanu".

Simić i Todić razgovarali su sa danas ranije sa komandantom američkog Kfora kojem su ponovo preneli zahteve da se specijalna jedinica Kosovske policije povuče i da novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti zgradu opštine, u kojoj se nalazi od juče.

Todić je ukazao da Srbi okupljeni ispred zgrade opštine ne žele nikakve incidente već samo da im se obezbedi nesmetan rad u svojim institucijama i normalan život.

Komandant Kfora je rekao da žele da se dijalogom sve završi i da će brige i zahteve koji su Srbi izneli preneti gradonačelniku i da se nadaju da će se sve rešiti na miran način.

Naveo je da su oni i prisutni kako ne bi došlo do eskalacije situacije kao što se desilo u Zvečanu i da budu posrednik kako bi se došlo do mirnog rešenja, piše Kosovo onlajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (17)

Loading
Darko

30.05.2023 16:17

Ova pojačanje vojske u Nato nešto ozbiljno govori, goloruki narod koji protestuje kako bi zastitio svoje i ono sto je uzeto izgleda ozbiljno smeta Kurtiju.

Vuk

30.05.2023 16:29

Ako ce se bave svojom ulogom onda odlicno,ali ako je KFOR dosao da spreci Srbe da brane svoje ognjiste onda nije dobronsto su dosli.Alinse iskreno nadamo da ce ovo vise prestati.

Djordje

30.05.2023 20:47

Dosli da pomazu siptarima

Iv

30.05.2023 22:52

Dosli su Ameri, znaci bice packi po glavudzi Kurtija!