ODUVAO SVEĆICE, PA KREĆE U PAKAO: Đokovića čeka TRNOVIT PUT do titule na Rolan Garosu!

Autor: Nikola Kovinić

Sport

23.05.2023

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as imao lošu uvertiru za drugi grend slem sezone, navijači se nadaju preokretu u francuskoj prestonici.

ODUVAO SVEĆICE, PA KREĆE U PAKAO: Đokovića čeka TRNOVIT PUT do titule na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser u istoriji "belog sporta" Novak Đoković juče je proslavio 36. rođendan, a na sportskom planu u ovom momentu ima samo jednu želju. Nole će učiniti sve što je u njegovoj moći da se po treći put u karijeri okiti titulom na Rolan Garosu, ali ga čeka trnovit put do osvajanja "kupa musketara".

Srbin je na rođendan morao da prepusti čelo ATP liste Špancu Karlosu Alkarasu, a slavljem u Rimu pretekao ga je i Danil Medvedev. Na taj način, Novak će žreb za Otvoreno prvenstvo Francuske dočekati kao treći nosilac, pa ga već u polufinalu čeka veoma težak izazov, bilo u vidu asa iz Mursije ili "zahuktalog" Moskovljanina. Đoković u "gradu svetlosti" juri svoju 23. grend slem titulu u karijeri, čime bi se osamio na čelu večne liste ispred Rafaela Nadala i verovatno zapečatio ishod tzv. GOAT trke.

Republika

Foto: Tanjug

Medvedev "vaskrsao" na rimskoj šljaci

Ipak, dosadašnji tok sezone na šljaci nikako ne obećava. Đoković u Bulonjsku šumu stiže bez pehara na zemljanoj podlozi, a redom je gubio u Monte Karlu, Banjaluci i Rimu. Ono što dodatno brine je uspon forme pojedinih tenisera pripadnika mlađe garde, poput Holgera Runea koji ga je dobio u tri seta u italijanskoj prestonici, gde je poklekao tek u finalu.

Srpski velikan je u više navrata uspevao da se vrati kada se činilo da je najteže, volšebno je pronalazio izlaz, a prema njegovim rečima šanse za trijumf mu rapidno rastu kada se igra na tri dobijena seta. Nadamo se da će tako biti i u glavnom gradu Francuske...

Podsetimo da je 36-godišnji Novak do sada u karijeri osvojio 93 titule, najbolji na svetu bio je 387 nedelja, a priliku za povratak na teniski tron imaće posle Rolan Garosa, čije je finale zakazano za 11. jun. Branilac titule, popularni "kralj šljake" je morao da odustane zbog povrede, pa će Pariz dobiti novog šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading