REVOLUCIJA! Novi svetski POREDAK! ATP lista ima potpuno DRUGAČIJI izgled!

Autor:

Sport

22.05.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dan proslave 36. rođendana Novak Đoković je na trećem mestu svetske liste najboljih tenisera.

REVOLUCIJA! Novi svetski POREDAK! ATP lista ima potpuno DRUGAČIJI izgled!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Novak Đoković danas slavi 36. rođendan, ali mu prvi radni dan u nedelji nije počeo baš najbolje.

Naime, prvi reket Srbije skliznuo je za dve pozicije na najnovijoj ATP listi, pa je uoči žreba za Rolan Garos pao na treće mesto, a ovaj podatak znači da Nole pre finala može da se sastane sa prvom dvojicom nosilaca.

Ukoliko ne bude iznenađenja, to će biti prvoplasirani Španac Karlos Alkaras ili njegov pratilac Danil Medvedev, pobednik Mastersa u Rimu.

Nije prošlo dugo otkako je ruski as bio van desetorice najboljih na svetu, ali je tokom proleća drastično popravio igru na šljaci i niko ga u ovom trenutku ne sme otpisati kao potencijalnog osvajača Otvorenog prvenstva Francuske.

Budući da Novak brani samo 360 bodova u Parizu, ukazuje mu se prilika da se vrati na prvo mesto, ali velikim bodovima se nadaju i Alkaras (eliminisan u četvrtfinalu RG) i Rus (završio takmičenje u osmini finala).

Treba reći da bi Đoković bio već na prvom mestu ATP liste da ova organizacija nije odlučila da prošle godine "obriše" bodove za Vimbldon i da ne nagradi tenisere novim poenima, tako da bi svetski poredak najboljih tenisera već izgledao drugačije.

Foto: Tanjug/AP

 

Novak bi bio lider sa 7.955 bodova, "Karlitos" bi imao 6.860, a Medvedev svega 6.510 poena. To je, međutim, završena priča, a pred Đokovićem je napad na 23. Grend slem u karijeri, po čemu bi postao GOAT, jer Rafael Nadal ne učestvuje u Parizu zbog povrede.

Inačer, osim pomenutih tenisera - u TOP 10 se još nalaze ovim redosledom: Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric i Feliks-Ože Alijasim.

Sledeći najbolje rangirani Srbin je Miomir Kecmanović na 36. mestu, sa 1.055 bodova, sledi Dušan Lajović na  51. mestu, šest pozicija ispod je Laslo Đere, a Filip Krajinović je na 92. poziciji, koji je nazadovao 18 mesta i ima 661 bod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading