NOVAK U PROBLEMU: Ništa ne zavisi od njega - LOŠA vest za Đokovića pred Rolan Garos!

Autor:

Sport

19.05.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser je sebi zakomplikovao situaciju.

NOVAK U PROBLEMU: Ništa ne zavisi od njega - LOŠA vest za Đokovića pred Rolan Garos!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković je doživeo poraz u četvrtini finala mastersa u Rimu od Holgera Runea, rezultatom 2:1, čime je ostao bez šanse da stigne do sedme titule u italijanskoj prestonici.

Naš teniser nije odigrao najbolji meč, Danac je iskoristio šansu, i plasirao se u polufinale, gde ga čeka duel sa Kasperom Rudom. Ipak, našeg tenisera će mnogo više interesovati drugo polufinale.

Naime, u njemu se sastaju Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, a rezultat tog okršaja će zanimati i Novaka. Ukoliko Medvedev stigne do pobede, prići će Đokoviću na samo 25 ATP bodova razlike, pa će eventualnom titulom preteći našeg tenisera na drugom mestu na ATP listi.

Novak je izgubio veliki broj bodova u Rimu, čak 820, pošto je u "večnom gradu" branio titulu, i na taj način se Rusu ukazala velika šansa da stigne ponovo do drugog mesta.

Nismo od njega navikli na dobre partije na šljaci, ali čini se da je popravio svoj nastup na ovoj podlozi, pa ne bi trebalo da čudi ukoliko savlada Cicipasa i obezbedi mesto u finalu turnira u Rimu.

Ako Danil slavi u Rimu, to bi značilo da bi on bio drugi nosilac na Rolan Garosu, a Novak treći, i da bi već u polufinalu mogao da naleti na Karlosa Alkarasa, koji će sigurno turnir u Parizu dočekati kao prvi teniser sveta.

Jasno je, da bi Noletu znatno bio teži žreb u tom slučaju, pa da će zbog toga navijati za Grka, ili u finalu za Runea ili Ruda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading