ŠOK NA VRHU ATP LISTE: Ovo se NIKADA nije desilo u istoriji tenisa!

Autor:

Sport

08.05.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković započinje 386. nedelju vladavine.

ŠOK NA VRHU ATP LISTE: Ovo se NIKADA nije desilo u istoriji tenisa!

Foto: Starsport

Novak Đoković

Srpski teniser se i na najnovijoj ATP listi nalazi na samom vrhu, pa je započeo svoju 386. nedelju kao svetski broj jedan, ali će ga, po svemu sudeći, uskoro preteći Karlos Alkaras.

Naime, osvajanjem titule u Madridu, mladi španski igrač se Novaku primakao na svega 5 ATP bodova razlike, s obzirom da Đoković trenutno ima 6.775 bodova, dok je Alkaras na 6.770, što predstavlja najmanju razliku ikada između prve dvojice u istoriji tenisa.

Takođe, Karlos prošle godine nije nastupio na Mastersu u Rimu, dok Đoković brani titulu i ne može da stigne do novih poena, pa je računica jasna. Mladi španski teniser samo treba da se pojavi u "večnom gradu" i odigra duel drugog kola, i za dva ponedeljka će biti prvi teniser sveta.

Za njima slede Danil Medvedev, Kasper Rud i Stefanos Cicipas, a jedina promena u najboljih deset je ta što je od ovog ponedeljka Tejlor Fric na devetom mestu, odakle je potisnuo Feliksa Ožea Alijasima na deseto.

Što se tiče srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je sa 33. pao na 37 poziciju i ima 1.055 poena, dok je pad ubeležio i Dušan Lajović, koji je trenutno na 46. mestu, sa 924 boda.

Sa druge strane, Laslo Đere je skočio sa 70. na 62. mesto i ima 825 poena, dok je Filip Krajinović takođe napredovao, i to za pet mesta, pa je sada na 74. mestu, sa 741 poenom.

Teniska sezona se nastavlja Mastersom u Rimu, koji traje od 10. do 21. maja, a nakon toga sledi Rolan Garos, koji počinje 28. maja u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading