SRBIJA I DENVER STRAHUJU: Nikola Jokić dobija SUSPENZIJU za peti meč?

Autor:

Sport

08.05.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti za franšizu iz Kolorada.

SRBIJA I DENVER STRAHUJU: Nikola Jokić dobija SUSPENZIJU za peti meč?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić na meču sa Finiksom

Košarkaši Finiks Sansa savladali su na svom terenu ekipu Denver Nagetsa, rezultatom 129:124, i na taj način su stigli do izjednačenja (2:2) u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Osim maestralne partije Nikole Jokića, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u istoriji najjače košarkaške lige sveta, meč je obeležio i incident krajem prvog poluvremena, u kom su glavni akteri bili srpski košarkaš i Met Išbija, vlasnik Finiks Sansa.

Naime, posle jedne blokade Jokića nad Diandre Ejtonom, lopta je krenula ka autu. Džoš Okogi se bacio u aut, sa ciljem da je spasi, ali nije uspeo. Pokušao je Nikola to da iskoristi i da brzo započne napad svog tima, ali kako je lopta bila u rukama Išbije, to nije uspeo.

Srbin je zatim pokušao da je uzme iz njegovih ruku, ali se vlasnik Sansa nije dao, pa je došlo do blagog obračuna kraj terena. Naravno, sudije su zaštitile prvog čoveka franšize iz Arizone, pošto su odlučili da Nikoli daju tehničku grešku.

Ipak, postoji opcija da to ne bude jedina kazna za našeg centra.

Prema NBA pravilniku, koji su odmah uzeli da tumače pojedini američki mediji, Nikola bi mogao da bude suspendovan za naredni meč upravo zbog ulaska među publiku.

- Ako igrač namerno uđe među navijače a da razlog tome nije nastavak igre (borba za loptu na primer), mora biti izbačen iz igre - kaže tačka 4. pomenutog pravlnika.

Videćemo kakva će biti odluka organa lige, koji su u prošlosti znali i da za mnogo krupnije stvari ne daju suspenzije.

Podsetimo, peti meč ove serije je na progamu u noći između utorka i srede, od 04:00, a domaćin će biti Denver.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading