ISTORIJSKA PARTIJA JOKIĆA: Srbin oborio NBA rekord, ali uzalud - Finiks izjednačio u seriji! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.05.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica o kojoj će se godinama pričati.

ISTORIJSKA PARTIJA JOKIĆA: Srbin oborio NBA rekord, ali uzalud - Finiks izjednačio u seriji! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Košarkaši Finiks Sansa savladali su na svom terenu ekipu Denver Nagetsa, rezultatom 129:124, i na taj način su stigli do izjednačenja (2:2) u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi nisu uspeli da stignu do brejka u Arizoni, iako je Nikola Jokić odigrao verovatno i najbolju partiju svoje karijere. Maestralni centar je ubacio čak 53 poena (20/30) iz igre, uz to je imao i 11 asistencija i četiri skoka, ali i pored toga, ekipa Majka Melouna nije uspela da zabeleži pobedu.

Našeg asa je pratio jedino Džamal Marej, koji je imao 28 poena i sedam asistencija, ali je izostala pomoć ostalih saigrača, jer je treći najefikasniji bio Majkl Porter sa 11 poena, koliko je dodao i Eron Gordon.

Sa druge strane, po običaju su nezaustavljivi bili Devin Buker i Kevin Durent, pošto su obojica imala po 36 poena. Buker je dodao i 12 asistencija i šest skokova, dok je krilni košarkaš Sansa upisao 11 skokova i šest uspešnih dodavanja.

Videli smo vrlo izjednačen susret u Arizoni, o čemu govori podatak da smo prvo dvocifreno vođstvo imali tek sredinom poslednje deonice, kada je Finiks poveo 116:106. Nagetsi su bolje otvorili duel, imali su krajem prvog kvartala i +8, ali se ta prednost prvo istopila.

U drugoj i trećoj četvrtini je rezultat sve vreme bio u egalu, a domaćin je tek sredinom četvrte deonice došao do osetnije prednosti. Nagetsi su, predvođeni Nikolom Jokićem, uspeli da se vrate, ali ne i da preokrenu, pa je ekipa Montija Vilijamsa stigla do izjednačenja u pobedama.

Peti duel je na programu u noći između utorka i srede, od 04:00, a domaćin će biti košarkaši Denvera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading