SKANDAL U MADRIDU: Organizatori POKRALI Nemca i osigurali Alkarasu titulu?

Autor:

Sport

08.05.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša teniserka je otkrila detalj koji je mnogima ostao neprimećen.

SKANDAL U MADRIDU: Organizatori POKRALI Nemca i osigurali Alkarasu titulu?

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras odbranio je šampionsku titulu na Mastersu u Madridu pošto je u tri uzbudljiva seta bio bolji od Nemca Jana Lenarda Štrufa6:4, 3:6, 6:3. Meč u "magičnoj kutiji" trajao je dva sada i 20 minuta.

Očigledno je da se mladi Španac nalazi u neverovatnoj formi, pošto je stigao do finala na pet od šest turnira na kojima je učestvovao ove sezone. Takođe, pobedio je na 29 od 31 meča u 2023. godini. 

Ipak, posle finala u prestonici Španije, bivša teniserka iz Slovačke, Danijela Hantuhova, je istakla da su organizatori očigledno pomogli Karlosu da osvoji pehar pred domaćim navijačima.


- Jednu stvar želim da naglasim, ljudi koji održavaju teren su ga dva puta zalili otkako smo počeli da pričamo. Čini mi se da pokušavaju da teren učine što sporijim je moguće kako bi Karlos lakše vraćao servise - rekla je Hantuhova.

Foto: Tanjug/AP

Danijela Hantuhova, bivša teniserka

Voditeljka Katarina Vitaker je zatim upitala Hantuhovu, da li postoji prednost kada nastupaš pred domaćom publikom, na šta je Danijela kao iz topa odgovorila.

- Naravno. Posebno na šljaci. To smo uvek očekivali kada igraš protiv Španca ovde (u Španiji) ili u Italiji protiv Italijana - istakle je bivša peta teniserka sveta.

Podsetimo, trijumfom u Madridu, Karlos Alkaras se primakao Novaku Đokoviću na svega 5 ATP bodova razlike, pa će mu za prvo mesto na listi trebati samo da se pojavi u Rimu, s obzirom da je prošle godine ovaj turnir preskočio, dok Novak brani 1.000 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading