INFANTINO I FIFA UZ VLAHOVIĆA: Srpski napadač dobio PODRŠKU posle SKANDALOZNIH provokacija u Bergamu!

Autor:

Sport

08.05.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne reči od strane navijača Atalante.

INFANTINO I FIFA UZ VLAHOVIĆA: Srpski napadač dobio PODRŠKU posle SKANDALOZNIH provokacija u Bergamu!

Foto: Republika.rs

Đani Infantino

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino oglasio se na društvenim mrežama povodom rasističkih uvreda navijača Atalante na račun fudbalera Juventusa Dušana Vlahovića i rekao da u fudbalu nema mesta rasizmu ili bilo kom drugom vidu diskriminacije.

Navijači Atalante su skandirali Srbinu da je "Ciganin", zbog čega je u jednom trenutku glavni sudija meča Danijele Doveri morao da prekine utakmicu, a u nedelju uveče je uvrede javno osudio i italijanski ministar omladine i sporta, Andrea Abodi.

- Rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića su apsolutno neprihvatljive. Ovo nije izolovan slučaj i pozivam odgovorne da kazne budu žestoke i odgovarajuće težini incidenta. FIFA i ja smo uz Vlahovića, kao i uz svakog drugog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kog učesnika fudbalske utakmice koji je doživeo rasne ili bilo kakve druge vidove diskriminacije - rekao je Infantino.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović je na provokacije odgovorio golom

Prema njegovim rečima žrtve takvih uznemiravanja moraju biti podržane, a oni koji ih vređaju žestoko kažnjeni od vlasti na svim nivoima.

- Ponoviću apel koji sam uputio već mnogo puta, da pravi navijači ustanu i ućutkaju rasiste -rekao je Infantino.

Podsetimo, ekipa Juventusa je uspela da dođe do sva tri boda u Bergamu, a Vlahović se navijačama "zahvalio" na uvredama tako što je u 97. minutu postigao gol za ekipu iz Torina.a

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading