RASISTIČKI SKANDAL POTRESA ITALIJU: Ministar sporta stao u odbranu Dušana Vlahovića!

Autor:

Sport

07.05.2023

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apenini bruje zbog sramne scene iz Bergama.

RASISTIČKI SKANDAL POTRESA ITALIJU: Ministar sporta stao u odbranu Dušana Vlahovića!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Italija ima problem sa rasizmom. Tifozi Atalante su se okomili na Dušana Vlahovića na meču Atalante i Juventusa, prozivali ga skandiranjem "ci....,ci...", što je pokrenulu lavinu komentara na Apeninima. 

Između ostalih, potrebu da reaguje osetio je i ministar omladine i sporta, Andrea Abodi.

- Moje "ne", naše "ne" razizmu ne može, ne sme, ne želi da ima boju kože, ne tiče se vere ili naroda, već važi – uvek. Kao poštovanje, uvek se računa. Ko pogreši mora da odgovara za to, uvek i svuda. Izvinjavamo se Dušanu Vlahoviću - naveo je Abodi, što se tumači u delu tamošnje javnosti kao pokušaj da se smeška UEFA po pitanju kandidature Italije za organizaciju Prvenstva Evrope 2028.

Uprkos tome što su Vlahovića vređali, srpski centarfor je u nadoknadi vremena potvrdio pobedu Juventusa (2:0) i gestikulacijom ućutako lokalnu publiku, možda i tako utica da Đanpjero Gasperini drugačije posmatra stvarnost i pokuša da opravda ponašanje navijača. Za trenera Atalante povici „ci..., ci..." rasizmom nisu podstknuti.

- Rasizam je ozbiljna stvar, u kojoj je potrebno razlikovati uvrede na račun pojedinaca od rasističkih povika. Mora se napraviti dinstinkcija kako ne bismo sve stavljali u isti koši. Protiv rasizma se mora boriti, međutim, on ne bi smeo da se brka sa bezobrazlukom - smatra Gasperini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading