LOŠE VESTI ZA NOVAKA: Alkaras Srbinu poslao ZASTRAŠUJUĆU poruku (VIDEO)

Autor:

Sport

07.05.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac briljirao na mastersu u domovini.

LOŠE VESTI ZA NOVAKA: Alkaras Srbinu poslao ZASTRAŠUJUĆU poruku (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras odbranio je šampionsku titulu na mastersu u Madridu pošto je u tri uzbudljiva seta bio bolji od Nemca Jana Lenarda Štrufa - 6:4, 3:6, 6:3. Meč u "magičnoj kutiji" trajao je dva sada i 20 minuta.

 

 

U neverovatnoj formi je Alkaras - došao je do finala na pet od šest turnira na kojima je učestvovao ove sezone. Pobedio je na 29 od 31 meča u 2023. godini. Trenutno je u nizu od 21 uzastopne pobede na šljaci kada igra u Španiji. Bilo je ovo 13. finale u karijeri za Alkarasa (skor 10-3), a četvrto finale mastersa (nijedno nije izgubio).

Na putu do finala Alkaras je bio bolji od Emila Rusuvuorija, Grigora Dimitrova, Aleksandera Zvereva, Karena Hačanova i Bornu Ćorića.

Masters u Madridu igra se od 2004. godine. Mečevi se održavaju na otvorenom, a podloga je zemljana. Najuspešniji teniser u istoriji "Otvorenog prvenstva Madrida" je Španac Rafael Nadal, koji ga je osvajao u pet navrata. Novak Đoković ima tri titule sa ovog mastersa, poslednju je osvojio 2019. godine, ali ovog puta zbog povrede ne nastupa u španskoj prestonici.

Ovo je bila jubilarna deseta ATP titula u karijeri za 20-godišnjaka iz Mursije.

Španac već nakon mastersa u Rimu može da preuzme prvo mesto na ATP listi. Naime, Novak Đoković u prestonici Italije brani trofej i 1000 bodova, ukoliko Srbin ne osvoji pehar, izvesno je da će tron prepustiti mladom Alkarasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading