DUŠAN SILNI! Vlahović POMERA GRANICE, bolji od Srbina samo Erling Haland!

Autor:

Sport

04.05.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrač Juventusa našao se u fenomenalnom društvu.

DUŠAN SILNI! Vlahović POMERA GRANICE, bolji od Srbina samo Erling Haland!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Fudbaleri Juventusa savladali su Leće rezultatom 2:1 (2:1) u okviru 33. kola Serije A, a ispostavilo se pobedonosni gol delo je reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića.

On je mrežu kluba sa juga Italije zatresao u 40. minutu, čime je prekinuo golgeterski post u šampionatu koji je trajao od 6. februara i utakmice protiv Salernitane.

Na ovaj način, Vlahović je uspeo da se upiše u istoriju, pošto je objavljen i jedan zanimljiv podatak koji povezuje njega i norvešku gol-mašinu Erlinga Halanda.

O čemu se zapravo radi?

Naime, Vlahović je jedan od samo dvojice fudbalera rođenih posle 1. januara 2000. godine koji je uspeo da postigne bar 60 golova u pet najjačih liga na svetu. Pored Srbina, to je uradio samo još Erling Haland.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

 

Vlahović je 49 pogodaka postigao za Fiorentinu za koju je nastupio na ukupno 108 utakmica, dok se u dresu Juventusa na 58 mečeva 21 put upisivao u strelce.

Zaista, fenomenalan podatak za srpskog reprezentativca koji posle utakmice protiv Lećea nije mogao da priča o pobedi, već se dotakao tragedije i masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru:

Veoma sam tužan danas zbog onoga što se desilo u Beogradu ovog jutra. Hteo bih da pošaljem poruku podrške svim porodicama i svim ljudima koji su bili tamo. Nadam se da se ovo nikada više neće desiti jer su to stvari koje ne možemo da zamislimo. Pretužan sam i slomljen. Šaljem podršku svima. Neka počivaju u miru. Slava im - rekao je Dušan Vlahović.

 

 

Podsetimo, u velikoj tragediji koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" život je izgubilo osam đaka i radnik obezbeđenja. Jedan od učenika ove škole naoružan je došao u ustanovu i presudio svojim vršnjacima i čuvaru, te je zavio čitavu zemlju u crno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading